Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Den ilskna tågbloggaren om fikacyklingen.

Den ilskna tågbloggaren om fikacyklingen.

Hej fiiinisar! Har ni vaknat? Jag är vaken och jag ba ääälskar tidiga majmorgnar som ler mot mig!

Skojar, flåt. Hej folks! Ogillar tidiga morgnar.

Hoppas ni har det gott i alla fall. Både ni som ligger och sussar och ni som redan hunnit träna eller gå ut med vovven eller vad man nu gör när man är en hurtig person med god självdisciplin.

Jag har varken självdisciplin (tack gode Gud i och för sig) eller någon vovve (mindre kul) men dock ett arbete som gör att jag måste resa ibland. Så just nu sitter jag och är smått förbannad på att mitt tåg till Stockholm är åter sent vilket sätter mig i en stressig “hej XX jag blir kanske sen till mötet med tjugo inbjudna jag själv håller i”-sits.

Jag vill ha kaffe, och jag vill ha något sockrigt att stoppa i munnen.

Han mittemot mig spelar samma lalehlåt på repeat och hans hörlurar läcker för mycket ljud.

Det måste varit den omvända karman för helgen som har varit riktigt bortklemande, med sovmorgnar, sega frukostar och allt sådant jag kan fetglömma typ två veckor framåt.

I lördags struntade vi ju i flyttmåsten och hängde i naturen hela dagen. I söndags försökte jag inte ens ta mig an några måsten utan stack iväg och cyklade med den här stiliga personen:

Coach Tony så klart! En stoisk rackare som trots att han åter har knästrul inte gräver sig ner i täcket och tycker synd om sig själv utan kämpar på. Eftersom vi båda är tävlingscyklister har vi vettet att cykla i sansat tempo när det behövs. Och det behövs när ena parten är gravid och andra justerad.

Ibland är fikacykling bra fint och även om jag vet att jag kommer att fikacyklat mig mätt för typ tio år framåt så njuter jag så länge.

Vi avverkade massa roliga ämnen som fester cykelskvaller tjejer resor och annat mer hemligt och kantvinden gjorde sitt ändå så efteråt var vi möra och sköna.

Och på kvällen vart det öl och lite häng på stan men bara en kortis ty min Jonas var fortfarande sjuk.

Bra fin söndag ändå med andra ord.

Puss och vi hörs senare för nu måste jag fly lalehrepeaten alltså byta tågplats.

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.