Cykelkatten

Afterbike, afterglow

tips ett. MyWindsock. Genialt eller onödigt, avgör själva. Men kul grej hur som. Jag måste själv erkänna att det har hänt att jag har “råkat” cykla genom ett visst stravasegment när jag vetat att vinden låg bra. QOM på denna skönhet till exempel togs inte i motvinden precis. Laddar jag upp segmentet i vindsockan så får jag en massa info jag kan göra precis vad jag vill med. Offline-tips: Saliva ett valfritt finger och höj det i vädret. Dit det kyler blåser vinden. 

Bild från förra årets podium – härifrån.

tips två. La Flèche Wallonne. Herrarnas pågår just nu och finns på Eurosport, damerna har kört färdigt för idag. Året är 2017 men ASO som står bakom Pilen är världens största och pengastinnaste tävlingsarrangör “kan” av någon anledning ändå inte greja en officiell livesändning av en av vårens viktigaste cykeltävlingar som har gått sedan 1998. Jag har i alla fall följt tävlingen via @ellacyclingtips på Twitter. Vill ni läsa mer om damernas tävlingar i år så har jag gjort en guide här. Offline-tips: Vill du påverka? Dela – diskutera – skriv till Eurosport/arrangörerna – åk och se på tävlingar – börja tävla själv.

tips tre. Jerseypsykadelika från Twin Six. Är man en liten stilren fegis som en annan så har de en hel del blockfärgade och enfärgade tröjor. Hittade märket av en slump (sökandes efter sockor med kattmotiv… eh…) så har ingen aning om kvalitén eller så men gillar kreativiteten och flummet. Offline-tips: Batik är rätt hett igen. Just sayin…

tips fyra. Vasakronans nya Cykel och service-satsning. Tanken med satsningen är att via abonnemang underlätta cyklingen för Vasakronans hyresgäster och de närboende. Det rör sig om bland annat säker förvaring för cykeln, cykelservice via Cykloteket Service Store, dusch-, tork- och ombytesmöjligheter och lånecyklar till dem utan egen hoj. Än så länge finns det bara en fullskalig anläggning i Stockholm och den ligger på Mäster Samuelsgatan men hoppas det blir succé och ett startskott för fler liknande anläggningar och då inte enbart i Vasakronans regi. Tills vidare – creds!

tips fem. Grand Tour – en pyssel-/målarbok för cyklisterna. Idag är det ju sjukt poppis med sådana sirliga målarböcker för vuxna. Böckerna är oftast väldigt vackra men det är idel natur-, djur- och modebilder. För mycket myspys, för lite cykel helt enkelt. Men nu har illustratören Richard Mitchelson fyllt nischen. Boken kretsar kring de tre klassiska Grand Tours och man kan både pyssla och lära sig lite cykelhistoria på köpet. Jag är förtjust. Finns på bland annat Bokus.

Puss och det var dagens fem, hoppas ni gillade!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.