CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesLivsstilMellan rundorna

Grattis bäste Tony!

Grattis bäste Tony!

Känner speakern intervjuobjektet så
får hon ställa lite extra kniviga
frågor, eller hur? (SméCrossen 2016, pic Jonas)

Slänga käft är vi i alla fall världsmästare på!
(i Contis nya fina lägenhet, pic jag)

Idag är minsann ingen dussindag – idag är Tonys födelsedag!

Tony är en av mina allra bästa vänner. Hela tvåhundratrettiosex gånger förekommer han som Tony eller Contis* på bloggen, bara en sådan grej.

I fem år har vi känt varann jag och Tony, och gjort en hel del tillsammans. Mest cyklat förstås men också rest, käkat, skrattat, gråtit ihop, gnabbats och även bråkat, surat på varann, förlåtit varann och accepterat varann. Kånkat varandras grejer, skjutsat varann, stöttat varann i vått och torrt och lerigt och skitigt och ishalt.  Somliga säger att vi är superlika medan andra undrar hur så olika typer som vi kan vara sams. Och det är väl kanske där hemlisen ligger. Sams är vi långt ifrån alltid, men vi har då aldrig tråkigt ihop! Varken som polare, som cykel- och lagkamrater eller som kollegor. Jepp, det är tryggt med en bästis några kontorsstolar bort.

Grattis Tony och du vet i vilken låda chokladen ligger.

* Ursprunget till Contis-nicket är lite oklart. Det kan bero på vår väns uppsyn i Contadors Tinkoff-ställ runt 2014. Jag har själv varit med om när cykelfolks skrikit Ey, Contador! efter Tony cykeldefilerandes på den mallorkinska strandpromenaden. Det kan också hittats på av Johan som gärna ger cyklister coola proffsklingande smekisar. Tony själv kanske kommer ihåg och kan berätta..?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

  1. Tack Katja, va bäst du är! :D
    Contis… Ja, vid enstaka oberoende händelser har det påpekats. Vill väl tro att åkstilen påminner med ;)
    Men namnet är nog Johan upphovsman till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.