CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Tourengult, kedjekatter och raceleenden – Cykelkattens headers från dåtid till nutid.

Tourengult, kedjekatter och raceleenden – Cykelkattens headers från dåtid till nutid.

Hej. Funtade idag på en ny design till bloggen (lugn, jag är rätt konservativ så förvänta er inga större excesser) och gick igenom mina gamla headers. Tycker vi tar och tittar på dem:

I början hade Cykelkatten ingen header eftersom mallen jag gillade i Blogger inte tillät någon fin. Den klassiska sloganen Cykel, punk och kärlek hängde dock med från bloggdag ett. Cykelkatten hade även en egen barnslig men rätt gullig symbol som gick i cyklig piratanda.

Och så här stod det i beskrivningstexten:

En blogg om världens vackraste sport och annat som fyller tomrum mellan rundorna (löpning, annan träning, medlemskap i Cykelkonsumtion CK, musik och nåt de kallar livet).
Här skriver jag Katja, om cykelsporten, min lvg- och annan träning, mina äventyr, resor och höjdmeter, snackar lite kring det fina i livet i allmänhet och så.
Välkommen att kommentera eller skriv till mig på cykelkatten@gmail.com
Puss!
I och med flytten till en egen domän som då hette cykelkatten.se tillkom även min första header:
Färgerna var alltså girotrosa och tourengult. Här ser ni kattcykelkedjesymbolen lite bättre. Bilden hade AK tagit under vårt cykelgängs första stockholmsdistans aka Tour de Chat. Tänk så stor grej för oss – majoriteten av oss var ju lika gröna som ivriga.  På bilden syns jag, Grannen, Hanna, Ingela och Anna.
Nästa header var rätt lik den första men blev något maffigade med fokusen på benen och Tour de France officiella karavantidning. Bilden hade tagits av Peter under 2012-tourens åttonde etapp i Schweiz och jag var både rötjutlullig, uttorkad och helt underbar just då.

Nästa header blev annorlunda och politisk. Jag som började intressera mig mer och mer för tävlingscykling (därav bilden från något av mina första raceförsök) som en naturlig del i min egen utveckling, var trött på att matas med herrcykel både på proffs- och amatörsidan och gav mig fan på att få upp både mina och mina läsares ögon för damsidan. Något jag gör än idag, att det ens behöver vara en grej liksom.

Nästa headerblev en självporträtt tagen i köket efter en något kylig runda. Eftersom jag kände mig melankolisk då blev headern likaså. Kedjesymbolen kändes passé och det blev en alleycat istället. Den här headern blev också min sista med snirklig gul text över bilden.

Så ingen mer kedjesymbol. Ingen mer gul färg. Ingen mer snirklig gul text. Ingen mer slogan. Ett suddigt oredigerat självporträtt tagen efter ett hårt pass i regnet, med mascaran som hade fastnat under ögonen och regndropparna ner från hjälmen. Voilà, detta var mer real jag liksom yeah.

(hehe moget va? Jag vet)

Så kom våren då Jonas Wiking och hans magiska kameraljus kom in i mitt liv! Denna header togs långt ett bra tag vi kysstes och bestämde oss för att aldrig mer vara isär nämligen under någon av tävlingsgängets vårvintriga crossrundor. Jag älskade ljuset och att bilden verkligen representerade mig som en tvättäkta äventyrssjäl i alla väder.

Allas våra rando light-äventyret Dalsland Runt bidrog ett tag också till en klassisk, glad Cykelkatten-header.

Ungefär samtidigt bytte jag från .se till .cc – som i chamois crème förstås, vad annars?

Tvåtusensextonsommarens header gick i äkta #lidamedstil-anda. Jonas hade tagit kortet strax före landsvägs-SM i Västerås. Det var fruktansvärt varmt och jag visste att det skulle sluta illa men såg ändå till att se förbaskat bra ut. Självklart slutade det illa och självklart såg jag förbaskat osnygg ut med helöppen jersey kräkandes av värmeslag efter något varv. Jonas vurpade på sin awol och bröt ett eller flera revben och skrapade sönder fyrtiotusenkronorskameran han fotade mig med. AK vurpade också cyklandes och stöttandes mig under uppvärmningen. Cykel alltså 💪(◡̀_◡́҂)

Alltid retar man någon – till och med med en oskyldig header tagen under årets europacykelsemester. Men det är väl verkligen inte snyggt med en cykeltröja till vardags! tyckte en cykelkompis med bestämda åsikter om vad som är snyggt och inte. Självklart är det snyggt på rätt person i rätt läge, men gillar ändå folks med åsikter :*)

Den här headern blev en kortlivad historia. Fastän bilden berättar en historia typ Katja är elegant och vill mest åt öl och salta nötter och det är förbenat hett och fuktigt i den lilla östtyska staden så cyklar jag liksom ifrån publiken och det känns ju osjysst på något sätt. En är väl ingen som ba drar!

Det här är min nuvarande header. Mitt leende är äkta och brett – bilden togs av en tävlingskamrat Julias man strax före Hässlö GP i Västerås i somras. GP slutade med en rätt jobbig krasch och efter det gick det rätt utför resten av tävlingssäsongen med många mentala spöken men ett par positiva undantag också.

Vilken blir nästa header? Jag har ingen aning. Misstänker att det hinns med ett par magiga cykelpix innan hösten också. Kan Lampremannen™ så kan jag eller hur?

Puss och tack för att ni läser.

English: A trip down Cykelkatten headers memory lane.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Men vad kul att du sparat, vilken nostalgitripp. Den där med korsade ben och TdF-tidning tycker jag var cool och bilden du har nu är helt fantastiskt fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.