Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Alltså ibland undrar jag om allt står rätt till inne i blondhuvvet mitt. Eller så är det helt enkelt så att jag har för mycket att tänka på när jag jobbar och då missas vissa självklara saker på fritiden? Som att imorse faktiskt ta och titta ut genom fönstret innan jag begav mig till Berget för att spana in vilka som skulle dyka upp på klubbcyklingpremiären. Jag hade ju läst att det skulle bli blåsigt, kallt på morgonen men upp till +9 på em och klädde mig därefter. För vårig svalka och vind, alltså.

Ute regnade det och hade regnat länge så det var blött på vägarna. Redan på väg till samlingen blev jag blöt om rumpan. Men trots vätan var det inte särskilt kallt så jag tänkte att äsch, det löser sig. Uppe på Berget hade en stadig klunga om 14-16 (räknade aldrig) stronga cykelpers samlats för att köra premiärturen – kul! Det bestämdes att alla oavsett nivå skulle köra ihop. Och inte var det några nybörjare med i klungan heller så det gick bra.

Men när jag väl börjat frysa hade jag svårt att få upp värmen igen och blev orolig. Hade jag inte varit gravid så hade jag kanske “räddat” träningen med att sticka och köra några rage-intervaller och sedan spurta hem, men nu måste sparlåga och försiktighet råda.

Så när jag skorna hade blivit till små sjöar med iskallt vatten och när både jag och cykeln blev täckta med en blöt lergrusblandning så gjorde jag något jag inte kan komma på att kaxiga allväderscyklisten Katja någonsin gjort tidigare – jag släppte och vände hem. Nog att cykeltvätten och den heta duschen tog en nära inpå lika lång tid som själva turen – men det kändes skönt att ha gjort det rätta.

Nu ligger jag här i soffan med fossingarna tryckta mot Jonas och dricker hallonte och äter chokladbitar till.

Är ändå glad som tog mig ut idag. För oavsett platsen man är på i livet så är det inget som lugnar en cyklistsjäl mer än att få rulla ut benen, om än en kortis.

Puss!

English: Today’s ride came out to be a short one. Normally, I couldn’t care less about the rainy cold weather, but in these pregnant times I’ve not only myself to think about. Still glad I was out and did some miles today!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.