Cykelkatten

Afterbike, afterglow

J Wiking, ladies and gents

Hej cyklist!

Hej. 

Va görru?

Halvligger i soffan och är en liten säl med lunch, Twix och te i magen som mår så bra så bra utan tightbibsen på!

Hur mår du?

Fint tack! Är bara un peu tomat i ansiktet av all solen men alltså jag klagar inte? Kolla på bilderna uppe – hur vackra var inte kulisserna idag? Allting glänste i vårsolen. Asfalten, sjöarna, åarna, kanalen, ja till och med de små gruskornen gjorde det. 

Så du har cyklat idag?

Mm. Cyklat åtta mil i det finaste vårvädret man kan hoppas på, ätit en översaltad men ändå välkommen lunch på ett värdshus i Sura, surat över att Suras golfklubb aka bästa surafiket hade stängt fortfarande :'(

Hände nåt speciellt under turen?

Njae. Förutom att jag nästan qom på vägen hem från Hallsta? Var dock “tvungen” att vinka hej till ett mötande cyklistpar så torskade med hela tio sekunder till slut :'(

Hur kändes det att cykla?

Det kändes bra. Min graviditet lever sitt eget liv. Ena dagen är jag nästintill däckad, andra dagen är jag pigg som en lärka. Idag var ju tydligen en lärkdag så. Sedan har vi ju den där med att kissa ofta, och att magen ogillar den dropade sittställningen men det är små detaljer. För varje dag jag får vara ett med min passion är jag djupt tacksam.

Ok, har du sett Flandern runt då?

Tyvärr hann jag inte se någon av direktsändningarna, varken damernas eller grabbarnas. Har förstås fått det hela spoilat för mig men tänker inte deppa ihop för det utan se repriserna.

Vem vann?

Din mamma vann! Hörru, att spoila cykel är aldrig ok, ens i en cykelblogg, got it?

Flåt. Hur känns det att det är måndag imorgon?

Helt ok faktiskt. Det kommer att bli en tuff arbetsvecka med många möten, både online och i Stockholm, men jag tröstar mig åt att kvällarna är ljusare och per automatik längre just nu så jag kan vara ute och andas. Cykla, gå, glo ut över Mälarn. Bort med oron, in med ljuset, in med syret.

Vad blir det för nyttigt till middag ikväll?

Ingen aning. Jag mår fortfarande lite illa om kvällarna och ikväll känns det lite extra så bäst Jonas lagar maten och äter jag upp den. Och så kvällste och en chokladbit på det!

Och till sist, dagens låt?

En hel skiva faktiskt, precis som i alla livets viktiga skeden så är det hudguden Freddie som får jobba lite extra hårt just nu. Så – Sheer Heart Attack-skivan har spelats hela dagen, från pålycrandet till och med nu. 

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.