Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Gymmet igår, jag hade gjort min obligatoriska uppvärmning och gled över till maskinrummet.

– Ursäkta, är du klar här? frågade jag blygt tjejen som glatt hängde utanför den där assisted chins/dips-maskinen jag sedan några gånger tillbaka börjat använda för att stärka min taskiga kontorsråttecyklistöverkropp. Fick ett ja till svar. Hoppade på maskinens syntetskinnpall och började dippa (heter det så?). För tungt, måste justera.

Busted!

– Oj det var visst för tungt, sa den glada tjejen medlidande och började trixa med vikterna.

– Jag har precis börjat träna armarna och axlarna ordentligt, förklarade jag försynt.

– Jo samma här, sa den glada tjejen igenkännande. Beach 2017 here we come!

– Eh… just precis! svarade jag något fördröjt och blev smått chockad över hur chockad jag blev över att någon tog upp något så ointressant som hur man om flera månader ser ut på en svettig strand när man har två önskan nej tre, ett – hitta en skuggfläck två – bada i iskallt vatten och tre – fly helvetet och göra annat roligt utav sin tid typ cykla eller sevärdheta istället?

Alltså jag fattar ju att det är bara ett kul uttryck man säger slänger sig med, men visst är det intressant hur pass accepterat det är att man tränar för utseendets skull? Det är liksom inget man ifrågasätter. Till gymmet går man för att man vill se bra ut enligt den gängse normen, inte mer med det.

För att återfå en bit av värdigheten impade jag sedan (såg ni, såg ni?) på omgivningen genom att lägga på lite extra under benövningarna.

Men det är kul detta med arm- och axelstyrka. Jag har verkligen rätt dålig sådan. Bortsett från benen så har jag rätt bra core, och jag har en stark om än gnällig rygg som självklart måste underhållas men som mest behöver cykling. Men just den dåliga arm- och axelstyrkan gör att jag faktiskt ser styrketräningen som jag idkar 2-3 gånger i veckan som en seriös utmaning just nu. Jag har ju tränat lite arm- och axelstyrka även innan men då lite mindre helhjärtat ty enbart för att kunna vara stark bakom crosstyret liksom. Jag tänker förstås inte skaffa några synliga stora muskler på armarna men jag vill klara av mer och känna en funktionell spänst även i det kroppsområdet. Nu när jag har alla chanser i världen att träna precis hur och vad jag vill om kroppen tillåter’t så vore det dumt att inte ta tag i det försummade.

Så jo, det är nog jag och beach 2017 i alla fall. Ty sommaren 2018 har jag förmodligen åter glömt allt vad armstyrka heter.

Puss!

English: About me trying to gain some arm strength and also trying to understand what beach 2017 is all about ;)

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.