CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesCykelLivsstil

Shoppingdepp, skosök och monarkpepp

Shoppingdepp, skosök och monarkpepp

Offroadterrängpromenadallt-i-allokängorna!
Här i en skog nära dig.

Hej folksis! Hoppas ni har en fin lördag. Här har en stressig arbetsvecka övergått i en stressig helg men äsch, det är väl bara att äta en blodapelsin till och gilla läget.

Jag hade dock sett fram emot att ta ut crossen på en längre fikatur idag men snön faller blöt och horisontell och söker sig innanför kragen och jag måste göra sådant jag normalt sett skyr med alla medel alltså shoppa och tvätta. Shoppa till några i den icke-breda men ändå kära släkten utomlands vars några representanter kommer på besök i Stockholm imorgon, shoppa till en viss liten pöjsch som fyller år om några dagar och shoppa lite nya plagg typ behåar och sådant till mig själv. Den där sista biten är den absolut tråkigaste men nu måste jag helt enkelt.

Det gör mig lite depp att lägga en lördag på att gå i affärer och sedan tvätta så jag tänker lyxa till dagen med en lunch på stan med Jonas (han är befriad från shoppingen, skulle aldrig någonsin utsätta en person jag tycker om för den bördan) och sedan med att ge benen en rejäl omgång på Monarken ikväll mellan tvätthämtningarna.

Och för att själva shoppingen ska kännas roligare så ska jag försöka ta mig till minst två vettiga skoaffärer och leta efter ett par riktigt sköna och förstås snygga promenadskor. Jag är ju tjejen som gärna går runt en mil om dagen och som jag berättat tidigare så lär promenaddandet bara öka nu och då funkar det inte att gå i gamla nitade skinnkängor med ingångna gympaskosulor i bara för att slippa se sportig ut. Där jag är nu är promenaderna inte längre bara en del av min vardag utan en träningsform i sig. Då känns det inte mer än rätt att göra det riktigt skönt för fossingarna på ett – jag fogar mig – sportigt sätt.

Nu kan jag noll om just promenadskor – är det ens en egen skogenre? – men jag tänker förstås inte något kulört och käckt utan hoppas på någon nedtonad historia. Det viktigaste är greppet – de bästa promenaderna företas självklart inte på asfalt utan på stigarna i skogen. Hm, man kanske ska kitta upp sig på ett par nya terränglöparskor helt enkelt och gå i dem? Kom gärna med era tips.

Puss och nu ska jag kitta upp mig för en rejäl promenad som ska föregå dagens tough shopping challenge. Tur jag gymmade (med bland annat kettlebells på inrådan av starkot Erik) igår – är säkert sjukt stark och klarar av allting idag.

Må blodsockret vara med oss, puss!

English: Wanted to go riding, instead I have to shop lots and wash lots today. Gonna try to still enjoy the day and look forward to do some Monark intervals tonight. 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.