Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Punk

Lagförslag från Det Stora Cyklistpartiet

Lagförslag från Det Stora Cyklistpartiet

Partiet tackar dig för din insats!

Om jag mot förmodan skulle bli politiker och så småningom president (enda rimliga politikermålet, mvh tävlingsåkare) och Styrstam (alltså partiledare) för Det Stora Cyklistpartiet så skulle jag lätt lagstifta om följande:

– företagsbsubvad cykelvård för alla som cykelpendlar till/från jobbet minst 3/5 arbetsdagar

– poängavdrag för mönstrade färgglada sockor på landsvägsrace

– straff i form av tvångspodieflickande under minst fem cykeltävlingar per år i upp till tre år för alla f d dopingsstraffade cyklister

– cykelundervisning i grundskolans program – “lilla cykelkörkortet” så man lär sig ta hänsyn till andra trafikanter, ge fan i facebook på stans cykelbanor etc

– samma behandling som för de skyldiga till medverkan till/grov misshandel, dråp och mord för de som avsiktligt (prejar av vägen, byter körfält och skrämmer mm) utsätter cyklister för fara ute i trafiken

– ännu fler, riktigt många luftpumpar utplacerade överallt i städer

– krav på bred, separerad infrastruktur för gångare, cyklister och bilister vid varje nybyggnad/ombyggnad av utemiljön

– obligatorisk miljömärkning av alla nya cyklar som får säljas. Inte kan vi glida runt och anse oss så jäkla miljövänliga när produktionen och transporterna av (de flesta av) våra n+1 och prylarna lämnar ett rejält avtryck på miljön. Som materialsportare har vi ett större ansvar än barfotalöpare liksom.

– att ersätta det nuvarande, undermåliga metriska systemet med det nya canyonska. Kalibreringen sker varje år mot de senaste aeroad-ramarna.

– gratis cyklistpaket (1 wienerbröd, 1 dubbelespresso, 1 belgisk stark, 1 våffla, 1 nutellamacka, 1 pestopizza, 1 påse före-race-godis) till alla som röstar fram oss. OBS Max ett paket per hjälmskalle!

Puss,

er framtida Styrstam Katja

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.