Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Between the ridesCykelLivsstil

Fem tips om Basemile, VM, Emma, krascher och shims.

Fem tips om Basemile, VM, Emma, krascher och shims.

ett. Grymmisen Ingrid Kjellströms Basemile Snowdown-story i hennes Bicycling blogg

två. Herrjunisarnas fantastiskt roliga och känslosamma (här förklaras varför) cykelcross-VM i Bieles. Vilken jäkla cykelframtid, Storbritannien! HALLÅ NÄR SKA VI BYGGA VELODROMER HÄR I SVERIGE?

tre. Emma Johanssons tävlandes på ett för henne nytt sätt i Kanal 5:s nya program Superstars ikväll kl 21.00. Egentligen är jag inte mycket för vare sig teve eller tävlingsprogram men tänker förstås göra ett undantag för Sveriges i nutid bästa landsvägscyklist. Inte nog av Emma? I vår kommer hon även att tävla i Det största äventyret i Kanal 4. Skitkul!

fyra. Ett kanske lite mindre kul tips, men likt förbannat viktig läsning. Min crossfavvos Helen Wymans man Stef Wyman ger ett gäng tips till den (närstående, kompis etc.) som bevittnar en krasch – något som tyvärr kan hända vem som helst i cykelsporten. Stefans tips som handlar inte om hur man ger vård utan hur man bäst beter sig när någon kraschar finns här på den tyvärr nykraschade Helens blogg. Läsvärt!

fem. Och för att avsluta på en glad not – här är vad man kan göra när ens växelöra har gått av och det enda som passar är “spegelvänt” så att snabbkopplingen inte kommer in hela vägen. Ta en bit av ditt gamla växelöra – oftast går de ju i två bitar vilket mitt gjorde i lördags – och shimsa med den. Coach Tonys idé och funkade fint för att ta mig hem de hundra+ kilometrarna mellan Rockelstad slott och Västerås. Snyggast fuskbygge i stan eller hur?

Puss och det var dagens fem tips.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.