Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Mellan rundorna

Julstämning, sjukkänning och annat från kökssoffan

Julstämning, sjukkänning och annat från kökssoffan

Inlagda sillar och hyacinter, nu är vi installerade i Hedesunda hemma hos Jonas föräldrar. Ni får en alldeles ofixad bild på min blogg med mig cyklandes med till synes oborstade (men det är bara ljuset försäkrar jag er) tänder, min man spelandes ett mariospel på sin telefoniapparat, en ljusstake och boken Kaniner och marsvin: en praktisk handbok för både nybörjare och erfarna utom bilden. Nä blir nog ingen kanin eller marsvin varken på festbordet eller i lägenheten i år heller men visst är det något alldeles mysigt med att läsa den typen av böcker när man är ledig?

(Min topp tre ledighetslektyr:

1. mysiga handböcker, teknikmanualer
gamla läroböcker i hemkunskap eller liknande
2. mastodontspänningsromaner
3. cyklistintervjuer som denna med favvot PFP)

Och ledig är jag tydligen för vet ni – tadaa! – jag har gått och blivit sjuk :'( som jag ju typ alltid blir när jag är ledig. De säger att det beror på att det är då man slappnar av etc. men jag tror att det beror på det klassiska kombot storstadsvisit i jobbärenden (=många och nya folks) och för taskig sömn på grund av oron, benproblemen och andra livets detaljer.

Den stora fördelen med att vara en sjuklig Katja är att inte alla mången sjukkänningar urartar och blir till feta sjukdomar. Det betyder att jag om jag har sjukt (heh) med tur så vaknar jag frisk och cykelbar

alltså med livets mening i behåll

imorgon så att jag och Jonas kan företa oss Festive 500:s första och lugnare tur innan det är dags för paketöppning del ett

del två kommer alltså på Nyårsafton då min familj firar

och massa god mat!

Men alltså Festive 500. Även om det är en kul morot och tygmärken man får om man slutför utmaningen brukar vara snygga så är det ändå bara en morot för en som har längtat till att äntligen få cykla under dagstid fler än en eller två gånger i veckan, om ens det.

Så även om jag har laddat med praktiska handböcker i keldjursskötsel, glansiga tidningar och annat läsbart så hoppas jag så innerligt på att vakna frisk imorgon.

Nu ska jag återgå till kaninerna och tröstpralinerna. Förlåt om det är dåligt stavat eller något i inlägget, är lite grötig i huvvet just nu. Puss på er och god helg oavsett vad eller om ni firar.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.