Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Slussen aka stockholmspendlarnas egen lilla Stelvio!

God morgon folks! Jag har haft ett par underbara dagar i Stockholm. Promenerade massor på stan, drack gott kaffe och såg mycket fint och jag måste fan köpa mig en ny systemkamera asap (har ingen ny ty sålde min gamla jag aldrig blivit vän med) men jag måste ju ha råd också.

Gränderna på Djurgårn <3

Nåväl! Helgen blev en fin markering på slutet av min viloperiod. Nu hade jag förstås tjuvcyklat lite (ah men som förra helgen i Malmö) och fuskgymmat lite (som överkroppsstyrkan i fredags) men det var inga överdrivet seriösa attempts och syftade enbart till att ha kravlöst skoj à la pedagogisk träningsblogg, tackla abstinensen något och uppehålla min sjukliga rygg.

Men tre veckor kvar till det nya året och diverse andra helger och träningssabbande festiviteter innan så blir det förstås svårt att följa det tänkta schemat fullt ut. I ärlighetens namn finns det dessutom inget riktigt utstakat schema framtaget ännu. Ett av momenten den här veckan blir just att tillsammans med coach Contis utarbeta ett hållbart schema för 2017-års vinter-/vårträning.

Sovande båtar och vakande maskiner.

Vad återstår då i träningsvägen det här året för min del?

De resterande arbetsveckorna ser ut att bli tunga arbetsmässigt så vardagsträningen kommer att vara för det mesta förlagd inomhus eftersom jag inte kommer att hinna cykla ute i det ljusa förrän i helgen (men då jävlar!). Jag kommer dock att försöka utnyttja den ljusa lunchtiden så gott jag kan. Det som också återstår är Festive 500 – i år tänker jag ge den lilla ettriga vinterutmaningen en riktig chans (åren hittills har det varit för krångligt släktmässigt för att palla engagera sig) som ska ta tillbaka mina ben på rätt distansmojo. Men det är två veckor kvar dit och jag hoppas ändå på i alla fall två-tre rejäla distansisar innan.

Den här veckan då planerar jag hinna med ett HIIT-pass, två intervallpass, två cykelgympass och två utedistanspass i helgen. Blir med andra ord en intensiv vecka vilket passar bra nu när jag äntligen är på träningsmaniskt humör igen. Nu får vi se om det håller. Verkar ha åkt på en klassisk UVI i snöfagra men slaskiga-Stockholm men det är väl bara att knarka tranbärsdryck och skärpa sig.

Nu kör vi igång träningsveckan femtion. Hur kör ni i veckan? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.