Cykelkatten

Afterbike, afterglow

sjoangscrossen

Jag och bästa Anna (som tyvärr inte kör i år
utan gör snöig fotopraktik i Stockholm)
tar oss an kurvorna under förra årets race! (bild Thyr)

Hallojs! Fredagen före tävlingshelgen – vad passar då bättre än en preracelista?

Vad ska du köra för tävling nu då?

Två! Cross-SM imorgon och Sjöängscrossen (samma ställe, fast “vanligt race” och lite ändrad bana) på söndag. Båda är i Eksjö och Jonas har bokat in oss på Vaxblekaregården, verkar fett mysigt.

Är du pepp?

Jodå. Men all denna höst har gjort mig lite trött och slö helt ärligt så jag är inte riktigt mitt vanliga övertaggade jag fast det är väl kanske lika bra helt seriöst.

Eller menar ni pepp på hotellfrukostarna och crossbanketten med Emma Johanssons föredrag?

Überpepp!

Är du nervös?

Lite. Får jag vara ärlig med er?

dum fråga, ofta jag inte skulle vara ärlig i min egen blogg

Alltså… jag har ju liksom inte tävlat i cross i höst. Jag vet redan nu att det blir ruggigt kämpigt och att jag mycket väl kan komma långt bak eller till och med sist, i min klass. Men jag får slå ifrån mig de tankarna lite eftersom jag har mina kvalitéer som jag ska försöka utnyttja för att ha riktigt kul under körningen. Och för att jag åker med kravlösheten i tanke – och vi vet ju alla att fester man har som minst förväntningar på brukar bli de roligaste!

Hur har du tränat inför racet?

Det normala svaret hade varit – genom att köra mycket cross och tävla innan. Men så är tyvärr inte fallet. Jag har tränat en hel del, men inte bara cross (utan även sprungit, gymmat och sådant off-season jag behövt för att få lite sinnesro i all stressen och tidsbristen denna höst) men jag har tyvärr inte tävlat någonting vettigt.

Vad kör du på?

Min Ridley X-fire, med Challenge Grifos på hjulen och cantstopwontstop-cantisarna! Ett hjul är förresten lånat från racern hehe, upptäckte ju lagerstrul häromveckan och noll tid att laga just nu så.

Vad har du för mål med racet?

Det må låta smått lame men seriöst, att ha kul båda dagarna. Och att köra snyggt. Må också låta lame men fan, jag gillar att köra snyggt. Obs obs alla tittar bort när jag hoppar cykeln!

Vad gör du om det skiter sig?

Det kommer inte att skita sig den här gången. Nu är jag på ett bättre ställe mentalt så jag tänker inte balla ur à la Falun. Så jag kör väl klart och ser sedan framåt istället.

Skiter det sig tekniskt typ cykeln går sönder så kommer jag att väsa saker som

fan och hans moster

jävla helvete

och säkert även för fuck sake – en idiotisk men skönt effektiv svordom.

Vad packar du med dig?

Varma kläder att värma upp i, tunna kläder att tävla i och de greppvänligaste handskarna.

Och sist men inte minst – helgens racepeppmusik?

Ja det måste väl bli denna underbara med Janet – hur vintersomrig är inte den?

Puss och skitcykling på mig!

För fler preracelistor –
sök på preracelista uppe i högra hörnet!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.