Cykelkatten

Afterbike, afterglow

30508146110_1749b1dd23_o

30772644026_9faa03f1e0_o

30720612491_b2f526c614_o

Lugnet innan racet på morgonen (1
Patric Alm vann sin klass (2
Gå ej nära en nedfallen åkare (3
Pix jag och Jonas

Morgon folks! Vaknade nyligen efter att ha sovit sedan halv nio igår kväll. Stock-style. Strax ska jag kitta upp mig för några timmars grusdistans men tänkte först berätta om gårdagens SméCrossen.

Vilket fantastiskt race vi gjorde igår! Tävlingsledaren med stort T (hur många strängar har mannen på sin lyra egentligen?) Christer hade ju dagarna innan frågat mig om jag ville kommentera SméCrossen och eftersom jag tyvärr inte tävlar just nu så tackade jag ja efter att ha frågat min bättre hälft om lov. Det var ju vår sexmånadersdag igår! Tur man är ihop med en cykelgalen fotograf säger jag bara.

Gårdagens iskalla förhållanden krossade (hehe) SméCrossens rykte om att stå för en av crosshistoriens vattensjukaste banor (Alingsås ’14 tar nog fortfarande priset). Banan var fantastisk, shit vad det drog i tävlingstarmen alltså… *bitihopdintidkommerKatja* Hård men ändå smått slirig, fett med kurvor, ett tungmalt sandparti, några slakmotor och så de berömda skrånålarna uppe på skidbacken.

Att kommentera den publikvänliga sporten cross är tacksamt, speciellt om man är och tävlar själv. Men extra tacksamt blir det när organisationen funkar, så man lägger mindre tid på att jaga starterna och resultaten och kan lägga mer tid på att kolla upp, kommentera själva förloppet (och däcken, kläderna, cyklarna, klubbarna och annat väsentligt) och dra roliga fakta för publiken. Organisationen fungerade med råge. Det gick hur smidigt som helst, grymt jobbat av Eskilstuna CK! Jag kunde pusta ut och göra det jag tycker om – att framhäva och ge ord åt de fantastiska åkarna och vår bästa sport. Och på tal om att ge ord – in på Johans och Magnus bloggar om läs om racet. Hoppas Ingrid också skriver nåt ord om tävlingen. Jonas bilder kommer så småningom.

Och hur gick det med sexmånadersdagen då? Jodå tack. Det blev en fantastisk en – cykel, foto, meze, en varsin ipa, tågresan hem och att somna ihop. Jag är lycklig.

Nu blir det cykel, nästa helg är det SM och då står jag i startfållan. Puss och ha en grym söndag!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

  1. Grattis till halvåret, så himla fint! Och fint att du är lycklig!
    Förresten, fina bilder på bloggen, har tänkt på det ett tag att du har så himla fina bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.