Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCykel

Veckan rörig och ett videotips

Veckan rörig och ett videotips

30532701945_f04a4b5618_o

Världen är stor, Katja är liten, löven är många!
(foto Jonas)

God morgon!

Nog för att jag ogillar vardagskänslan – men det är bannemig skönt med rutiner, i alla fall när det kommer till träning (men sen behöver de inte kännas vardagliga för det självklart, varje pass är en ny smärtfest eller hur?).

Nu var det länge sen jag veckoplaneringsbloggade men tänker nu återgå till det så smått, nu när det är höst, mörkt, rörigt så kan det vara skönt med lite struktur på bloggen.

Så vi kör oki!

Veckans mål: att återfå lite rutin efter ett par stökiga veckor. Jo, jag tänker köra CX SM om två veckor.

➳ Igår måndag tränade jag ingenting. Jag hade sovit prick noll timmar utan haft ångest hela natten mellan söndag och måndag så var på gränsen till sjuk hela dagen igår. Palla gå och faktiskt bli sjuk, så jag avstod träning.

➳ Idag tisdag ska jag cykla cross ute. Det får bli nåt slags intervaller ty jag hinner inte köra ute imorgon. Ser redan fram emot cykeltvätten efteråt – ute duggar det envist.

➳ Imorgon onsdag är det dels avtackningslunch för en panschis-to-be-kollega och dels AW för mig. Är ju min näst sista vecka på firman. Hinns med andra ord inte med någon kvällsträning utan får bli lunchgym – kanske nathahaasarn som jag märkt ger braiga resultat.

➳ På torsdag ska jag försöka cykla ute. Om det blir på dagtid eller på kvällstid återstår. Är bra sugen på kvällsrull för att skarptesta mina nya linser jag provbär nu. Tänk att jag nu plötsligt fått bättre syn (!) enligt optikern min. Känns bra nu. Jag är övertygad om att min på den senaste tiden havererade tekniksjälvförtroende inte bara beror på de känslomässiga issues utan på att jag också börjat se så taskigt. Håll tummarna nu, det man inte alltid har i flåset har man i tekniken och det är inte kul att knappt våga cykla hem när det är mörkt liksom.

➳ På fredag ska jag försöka hinna morgonträna nånting, typ springa eller gym. För sen får jag familjebesök!

Sist men inte minst – här är en liten stor video om ett par som gör ett på engelska kallat “century ride” vilket helt enkelt innebär att man kör tio sexton-ish mil. Jag tycker animationen är fin och rogivande. Så voilà:

Vad tränar ni i veckan? Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Nu ska jag inte vare en petimeter, men 100 miles = drygt 16mil. Det vete fasiken om jag skulle greja i nuvarande form ?

    1. Jo det är sant, deras miles är annorlunda. Men förstår inte din poäng riktigt? 10 mil, 16 mil? Är väl ändå inte Vättern-30 liksom ;) Klart du fixar’t!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.