CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

CX och gravel

Ge mig ett sug CX ge mig en grop GROOPEN ge mig ett race GROOPENCROSS!

Ge mig ett sug CX ge mig en grop GROOPEN ge mig ett race GROOPENCROSS!

Groopencross stora

Goddagens folksis! Ute är det underbart – smårått och småblåsigt och småregnigt. Men ändå ljust på ett speciellt, otvunget sätt.

Jag gillar väderläget och blir alldeles crossugen – precis som träningsracesserien Helgmysets fader Johan.

Vilken tur att det närmar sig både våra reguljära crossträningar (med start redan imorgon torsdag) och höstens stora höjdpunkt för oss crossande västeråsare – Groopencross den nionde oktober.

I måndags hade vi närmast sörjande ett upptaktsmöte då vi gick igenom de viktigaste punkterna, självklart med stöd från de inblandades feedback från förra året. Trots att jag var väldigt trött så hade jag ändå svårt att inte smittas av gruppens entusiasm. Tänk att få vara med och skapa en tävling i ett sällskap av så många kloka, ödmjuka och cykelkunniga individer? Nu finns det en hel del att göra, inte minst inför nästa möte men jag är övertygad om att det kommer att bli både roligt och bra.

Groopencross lilla

För er som är ny på detta med aktivt crossliv i Västerås, liten ordlista:

? Groopen – egentligen en Hökåsen badgropen. En grop med sand och skog runt omkring, perfekt för diverse offroadträning så som CX och mtb. Känd för sina backar, hundpromenörer, tallar att köra in i under kurvtagningarna.

? Helgmys – en träningsserie då vi crossies (och mtb- och andra nyfikna folks) träffas, cyklar, har kul, åker hem trötta och lite gladare än när vi kom. Har man tur så har någon snäll med sig lite kaffe och bullar. Helgmyset körs i Groopen. Ta alltid med ett torrt underställ att byta till.

? Groopencross – en deltävling i den svenska crosscupen. Är alltså riktigt race med allt vad det hör till – tävlingsåkare, hamburgare, skränig musik och nöjda sponsorer. Publikvänligt och förra årets stora lilla succé för gammal som ung. Racet körs i Groopen.

? CX Västerås – ett löst sammansatt gäng (med Johan, Tony och mig som kärna) bestående av crossgalna individer som verkar för att sporten i Västerås utövas och frodas. Vi i CX Västerås försöker hålla klubbens hemsida så uppdaterad som möjligt. Men facebook är ju som sig bör som mest aktuell och snackigast så bli med i vår grupp CX Västerås så hålls du ajour och vi blir glada.

Crossparlörenen ordlista med de viktigaste orden man behöver veta när man glor på en äkta crosstävling. Skapade listan för ett par-tre år sedan och har sett den utskriven och fastlimmad på diverse ställen på ett par crosstävlingar jag varit på. Lite kul. Vi hade den inne på bajamajorna – stället bäst lämpad för inlärning och reflektion. Ba att skriva ut och spara.

Puss och vi ses i Groopen imorgon halv sju på kvällen.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

    1. JAAA! :D (P.S. Gropen är ett av de få ställen där man hålls relativt ren – mest sand och barrträd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.