Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej! Blogg i all ära men Instagram är också skoj för omedelbar visuell cykelrelaterad tillfredsställelse (skumt det låter men ni fattar!). Jag följer cirka 300 instakonton varav majoriteten är cykelrelaterade och resten mina polers. Men det går ju liksom inte att tipsa på alla konton eller hur? Tänkte bara dra ett urval här – flitiga konton, snygga konton, konton som leder vidare samt konton som jag gillar bara för att typ. Voilà – här är ett litet men trevligt cykelinstaurval:

Skärmklipp

CK Valhall är klubben jag tävlar för! Eftersom CK Valhall är en uttalad tävlingsklubb så är de flesta av klubbens instakort tagna under antingen race eller träningsläger. Se upp för ett högt antal pallplatser!

(btw, för mer blåvitt så är det #ckvalhall #ckvalhalldamelit och#ckvalhallelit som gäller)

tovelangseth

Och när vi ändå är inne på CK Valhall så är min lagkamrat Toves insta följningsvärd. Vardags- och träningsrapportering med en rock’n’roll- och devonrextwist.

dvnder

Dalsland Runt-pappas Johans konto är ögongodis för alla oss som är såld på sportgrus och backar och finfoto förstås. Håll utkik i kommentarsfältet – många fricyklister där med!

(btw, spana in väderskillnaden – #dalslandrunt16 och #dalslandrunt15!)

franceantarctique

Från skogen till rivieran. Julia Faveros konto är ögongodis. En vill liksom sälja allt och flytta till soligare breddgrader på momangen så fort man surfar in på Julias konto. Om det beror på den perfekta cykeltjejflätan, den ständigt torra asfalten eller pastellskalan vet jag inte.

3therese

En annan som också är “där nere i bergen” och hänger just nu är Thérèse som också kör för Valhall! Jag lärde känna Thérèse under Basemile Snowdown-riden vi gjorde i vintras och härligare person får man leta efter. Jag ser fram emot att Thérèse kommer hem från sina Rapha RCC-jobbäventyr och crossar med oss här uppe i Norden istället.

(btw, ni glömmer väl inte att joina min svincoola (hehe) Vintercyklisterna-grupp på Facebook? #wintercycling #vintercykling #vintercyklisterna)

adamkrabbe

En annan äventyrare är rando-Adam. Förutom att heta Krabbe i efternamn (alltså hur cykligt yo) så är Adam en randonnör från ovan. Tillsammans med Max (och ibland även Hagen) kör Adam cirka hur långt och hur stabilt som helst och trots att man vet att de alltid kommer fram och gör det snyggt så är det lika spännande i alla fall att spana in kontot och undra – kommer de att fixa den här XX-milaren? I sommar gör Adam Transcontinental Race och det ska bli superspännande att följa den resan ty jag vill göra den själv någon dag.

(btw, hashisar för er som gillar långdistanscykling: #rando #randonneur #brevet)

bandofclimbers

Och på tal om resor så är det typ nästan bara stigningar och fina vägar som läggs upp av Band of climbers-kontot. Det är utslitet att säga så, men #cykelporr är nog enda rätta namnet.

ingrid

Ingrids blogg har jag följt ett bra tag, utan att känna henne. Gillar sättet på vilket Ingrid berättar om sina äventyr, sin cykling, sina races. Nu är Ingrid tillbaka i Stockholm efter att ha bott och tränat i Schweiz och kör för CK Stockholm. Nog för att de är våra konkurrenter… men så roligt med många i damklungan ju! Nu är Ingrid (också, känns som att hela cykelvärlden är det typ?) nere i de franska bergen och tränar och jag trånar lite. Här är instalänken.

saraolsson

Urgrymma Sara Olsson som till vardags kör för Inpa Bianchi är min GP-idol nr ett – alla som gillar GP borde gilla och följa Sara punkt slut. Race race race!

velonode

Emils ursnygga Velonode-projekt har förstås ett eget konto. Alltid aktuellt, alltid snyggt, ofta reko. Och blir liksom inte sämre av att jag då och då råkar skriva lite texter på hemsidan.

jswg

Finast av alla är förstås mitt underbara ❥ Jonas Wikings konto. Helt ärligt och opartiskt (och det tyckte jag långt innan vi blev ihop!) så kan jag ingen bättre fotograf än Jonas. Tyvärr gör inte insta alltid bilderna rättvisa – och så är instakontot mest inriktat på randolivet – men Jonas kort finns bland annat på flickr samt på de olika väl utvalda platser på internets. Och på min ödmjuka blogg förstås.

cykelkatten instagram

Och så kattskrällets instakonto. Inte särskilt flitigt uppdaterat men kan nog ge en och en annan från bloggen-skild inblick i mitt liv ibland. Cykelrelaterad inblick, förstås. Andra cykelbloggare om instagrammar är Johan (#roadcycling och #cx) Helena (#mtb), Anna (#cx och blandat), Elna (#mtb), Erik (#mtb) med flera grymma riders.

Har ni några instafavoriter? Tipsa mig! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. Tack för länken där! Och ett ännu större tack till ett superb inlägg, nu har jag hittat några nya cyklister att följa :-) Några visste jag om, andra inte. Insta är roligt när det kommer till cykel. Tänk så mycket av världen man får se genom någons annas trampande. Underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.