CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesLivsstil

Är festen över eller är den över oss?

Är festen över eller är den över oss?

DSC01028

Fan, satt och käka lunch med Tony häromdagen och vi båda konstaterade vemodigt att SM på Västerås gator, ja det kommer vi förmodligen aldrig mer hinna uppleva under våra små livstid (om vi inte anmäler oss bara för att nästa gång det mot förmodan hinner gå i Västerås innan vi kolar vippen). Och inte hann man racea av sig heller – jag dog värmedöden, Tony punkade och plockades av banan efter en sjujäkla ikappansträngning. Och även om mitt SM var ett slags töcken från början (det blev varmt och hemskt kvalmigt rätt tidigt förra veckan) så är det ändå lite tråkigt att något jag ändå sett fram emot är dels över och dels årets cykelfail liksom. Faktiskt, värre än min krasch tidigare i somras. Då fick jag i alla fall starta och ligga först och känna mig sådär snyggt stark innan klippningen i kurvan. Och nu, snuvning. Som när koltrasterna äter upp ens jordgubbsplantage dagen innan man ska skörda jordgubbarna, ungefär! Märklig liknelse jag vet men det för att jag hängde ute på landet hos en kollega igår. Då har man plantage och saker. Hur som! Jag tillåter mig faktiskt vara lite smått avslagen just nu. Inte bara på grund av SM självklart, mycket på grund av att det har varit så himlans mycket just nu, inte minst på jobbet. Min skalle och min kropp behöver lite mera skog och kravlöshet och jag tänker tillgodose dessa behov genom att resten av landsvägssäsongen enbart cykla sådant som jag känner för för stunden, med Jonas, med cykelvännerna. Just nu inväntar jag till exempel ett par nya mtb-dojs från vår sponsor Fizik (glömde mina gamla trotjänare i Dalsland Runt-Vänersborg) och om Valle fortfarande vill låna ut sin mtb till mig så blir det mycket skogshärj framöver. Jag ser fram emot vanliga, klassiskt svinjobbiga intervallpass med klubben, kanske leda ett och annat pass, något jag inte haft tid med sedan i våras. Jag kanske kör en och en annan till landsvägstävling. Jag tar semester (stavas det så? Har glömt!) om ett par veckor. Jag kanske går upp i vikt ett par kilon för jag kommer att fika och se till att ha tid att laga festiv sommarmat precis hur mycket jag vill men det gör inget för jag blir alltid (med Katja mått mätt obs obs) undernärd under den underbara crossäsongen som kommer. Jag är dessutom råkad anmäld till kvällens SMACK-linje i Skokloster och hinner jag repa mig till kvällen så blir det racerace (っ^▿^)? . Och Västerås gammtrottoarer, ja de finns förstås kvar att racea på. Ty nu har jag dessutom en minitraktorsadel till Brooksis och den får bli startskottet till caféracerbygget von ovan. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.