Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCykelKatja tävlar

Skogscross, GP-pepp och uppspelta spiror

Skogscross, GP-pepp och uppspelta spiror

katja bönan

lidos cafe

Hej!

Den här veckan är som sagt lite speciell. Lite uppspelt så där. Har ändå lite bergsfeber inför Mallis på lördag. Och lite SMACK-feber! Ändå årets första landsvägs-GP och allt och även om morgondagens Knivsta GP är ett träningsrace så ändå. Känns roligt och pirrigt. Ska försöka att inte vara för nervös dock, min nervositet är det sämsta. Anledningen till att det brukar gå så bra på våra Groppencross-träningsrace är just för jag alltid är lite sen och värmer upp under milen mellan hemma och Gropen och liksom inte hinner bli nervös. Men hur som! Formen är ju inte riktigt där än men det är tidig vår ffs.

Blir ju mitt första GP i Valhalls blåvita dress – även om jag får cykla runt i lånekläderna ty jag inte hunnit hämta ut mitt nya fina kit i Stockholm ännu :(

I lördags cyklade jag cross i de gävliska skogarna. Superhärligt – pollenfritt, våren är väl ännu slöare däruppe! – backigt, grusigt, skogigt. Jag måste få mig en skogsdos då och då. Vi cyklade på vanliga grusvägar, ett par stigar, sandiga mtb-spår och fikade på gemytliga (dock stockholmsprissatta) Böna Café vid havet. Tränade på de dära av- och påhoppen lite grand. Trots att vi tog det rätt lugnt så kände jag ändå att det crossats i benen under söndagens blåsiga tur på vår västmanländska slätt.

Igår ballade jag ur på vädret och körde fyrorna inomhus. Gick rätt okej även om jag watta ner mig lite på den sista fyran. Känns hemskt att träna inomhus så nära maj. Men jag pallar inte badass-peppa varje gång. Helt seriöst. Att vara nordisk cyklist är ibland som att vara i ett knasigt förhållande med vädret. Man lirkar. Man tar initiativ. Man är en projektledare. Men då måste man ju få blommor tillbaka. Och sol. Och att få vila från att vara den kämpande ibland utan bara få vara. Även badasses måste få vila från att vara badasses ibland.

Idag skiner den bleka solen. Benen kärvar förstås efter gårdagens intervaller så det får bli ett klassiskt rullpass som jag tänker företa solo eller i musikens sällskap. Low pulse, low key. Imorgon ska de skina inifrån.

Kom och kör Knivsta imorgon ni med förresten. Trevligt, grymt jobbigt men över på under en timme och så brukar SMACK-kaffet efteråt vara hur gott som helst. Klockan sju börjar GP – läs mer här på SMACKs hemsida.

P.S. Förresten, så kul att så många träningsbloggare blottat spirorna sina i #benlistan som jag knåpat ihop här i fredags. Visste du vad Annas ben trivs bäst i för kläder? vad Johans ben föredrar på gymmet? hur snabbt inpå ett spinningpass Helena rakar sina spjut? vilken present Elna skulle vilja ge sina ben? hur det kommer sig att Malins ben blivit så starka? hur långa Hasses ben är? om Saras ben föredrar snabbt eller långt? In och lär känna benen bakom cyklisterna (eller cyklisterna bakom benen kanske) och sno listan du med! 

Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.