CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Between the ridesLivsstil

Hejdå Cykellådan, hej Cykellådan 2.0!

Hejdå Cykellådan, hej Cykellådan 2.0!

park tools box

Måndag folks! Jag säger då som Sex Pistols (eller var det Nirvana?) sa en gång i tiden – det krävs en sjujäkla organisation för att skapa kaos man ändå tycker om. Nåväl, häromveckan gjorde jag äntligen slag i saken och åtgärdade oredan i min lika oumbärliga som fruktade Cykellåda – en svart pappbox där det finns allt plus lite till och ingen ordning som helst ungefär. Oavsett hur mycket jag tycker om min cykellåda så är den ändå något pain in the ass varje gång man snabbt behöver något mindre verktyg och måste leta sig igenom en ziljard småbultar, malätna pälssnuttar (?) och gamla campakedjebitar. Nä, det var något gammalt och dammigt över cykellådan och jag gjorde det lätt för den.

verktygslådan 1

Jag gick till gubbdagiset och kittade upp mig på en lätt och behändig Cykellåda 2.0! 99 spänn, ett kap i kvalitetsplast.

verktygslådan 2

Med plats för enbart sådant jag faktiskt behöver till cykelvården. Hejdå pälssnuttarna :'(

verktygslådan 3

Med ett avtagbart tråg som man också kan använda för att tillfälligt placera småbultar när man säg, avgubbvänder någon styrstam eller kanske byter flaskhållare.

verktygslådan 4

Och med ett gäng bra-att-ha-nära-till-hands-fack uppe i lådlocket.

Nu känner jag mig väldigt organiserad och redo för ta med mig Cykellådan 2.0 på den kommande racesäsongens alla resor! Nog för att den är inte lika charmig som Cykellådan men mycket mer praktisk.

Hörde jag vuxenpoäng..?

Att jag gjorde! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

7 kommentarer

  1. Haha kul :) Tanken med denna cykellådan är förstås att kaos ska undvikas men vi får väl se… ;) Jo, nackdelen med den här lillan är förstås att man inte får plats med allting, men samtidigt så är den ju just smidig att ta med. De stora prylarna får man ha på ett annat ställe.

   1. Precis, den är helt perfekt att slänga med det absolut nödvändigaste när man ska iväg på tävling eller så. Dock att jag nio gånger av tio glömmer att stänga lilla prylfackslocket längst upp och öppnar lådan så att alla småprylar åker ut, men större i-landsproblem kan man ju ha!

 1. Riktigt bra! Avis på din ordning.

  Trådbackar fungerar sådär.. en plastlåda från gubbdagis (det är väl dagis för dig oxå om du hittar rätt prylar där?) är så mycket bättre organisation.

  Igår letade jag 15 min efter vevarmsverktyg som inte riktigt låg där det skulle – på tavellist bakom cykel i hallen..

 2. Ha ha! Jag har en likadan låda, eller snarare snarlik (för resor). Dock för tillfället tom och alla verktyg utspridda från att tidigare varit ytterst organiserade upphängda på en verktygsvägg. Så där rök delar av mina vuxenpoäng!! :-)

  Tillbaks som läsare av din eminenta blogg igen efter att ha varit helt cykelfrånvarande! Go Katten go!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.