Cykelkatten

Afterbike, afterglow

neos2

neos1

Att se sina nya fina sneakers nerskitade (av sig själv och andra) för första gången är lika smärtsamt som att hitta en första lackskavis på en ny cykelram, eller ett första mikrotecken på en alltför tidig pixeldöd på mobilskärmen, eller en första rynka på en annars felfri… äsch, ni är med mig – känslan är hemsk. Balansen rubbas. Nyhetens behag dämpas. Vi påminns om tingens dödlighet, om alltings förgänglighet och om att lyckan inte går att köpa med pengar (en jäkligt trist känsla som dessutom inte riktigt stämmer i alla lägen).

Efter ett gäng tiotusen danssteg häromnatten (sådant jag ibland gör när ni sover) så såg mina adidasneos inte riktigt ut att må bra. Täckta med hemska svarta oljefläckar. Söndertrampade av glada partyfötter. Ah men ni ser ju på korten.

Tur det finns diskmedel och diskborste. Vilka mirakelverktyg – diskmedlet löser det mesta fettet och smutsen och diskborstens strån tränger sig in mellan materialfibrerna och gör klart jobbet. Testa vetja – mina skor blir som nya och livslängden ökar om man låter bli maskintvätta dem. Funkar finfint för cykelskorna med.

Det var kvällens huskattips det. Puss och en liten glad skolåt på er.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Bra tips! Visar den för dottern som alltid får lite lätt panik när hennes vita fina sneakers blir smutsiga (eftersom undertecknad lånar dem i bland och inte är lika noga)

  2. Mycket bra tips! Och lägger man dom i blöt i 24tim med diskmedel blir effekten ännu bättre! =) Och sen är det bara lägga dom i frysen i några dagar och – tada – som nya. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.