Cykelkatten

Afterbike, afterglow

16776081080_d81c99ce62_o

Dra styret i gruset så skönt det är att sova ut ibland!

Jag är i Stockholm på mys och jobb. Mest jobb, tyvärr. Älskar Stockholm trots att jag inte vill bo här. Men hemmastad är alltid hemmastad, även om nån rasse till bekant (inte längre bekant inte ens på Facebook och jag är ändå generös på Facebook) en gång påpekade att jag minsann inte är född och spenderat min tidiga barndom här. Vilken dumhet, att tro att man inte kan känna sig hemma där man inte är född och att tro att man inte kan känna sig hemma på flera ställen. Som mest hemma känner jag mig i en alpin stigning helst från åtta lutningsprocent och uppåt tack – och där är jag på sin höjd max en gång om året!

Idag blir en lång dag. Först ska jag tjänstgöra klart, med alla småfixar och stormöten och någon lunch emellan. Sedan blir det tåget hem till Västerås och kanske cykla förbi Valle och hämta de där energikakorna som jag kan ha stor glädje av i helgen.

Väl hemma blir det varm, skön dusch och sedan cykelfix. Tyvärr hann jag inte sätta på någon skärm i tisdags innan jag på onsdag morgon åkte till Stockholm. Därför måste det göras ikväll. Det, och packas inför Basemile Snowdown som startar imorgon! Gäller dock att packa smart – servicebilen är liten och ska få plats även med de ädla dryckerna. Måste också tanka in gps-rutterna i garminet.

För er som vill kanske följa med en bit eller bara gå ur huse och langa lite varm choklad eller bara ropa allez så är de tänkta rutterna följande:

➳ Dag 1 (imorgon) ➳ Dag 2 ➳ Dag 3 ♛

Jag är så förväntansfull, det kan inte bli annat än klassiskt episkt. Dels är det alltid spännande att cykla på nya vägar och bo på nya platser – det är egentligen då jag känner mig som mest hemma (på tal om). Och dels så ska det bli skönt att äntligen slukas in i cykeldimman igen. Att omringas av människor med samma passion för maskin och estetik som en annan. Att omringas av cyklister. Gudarna ska veta att jag behöver det just nu.

(dessa högtravande ord kommer jag nog att behöva upprepa som en mantra när jag ligger där i lanterne rougen kall som en istapp, blöt som en disktrasa och tom som kvarg modell light smak naturell)

Nu ska jag accelerera här. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.