Mätta cyklisten,  Snack

Mätta cyklisten: Supergröten med superbärsmoset

supergröt

Hej. Det är för lite nyttigt på den här bloggen. Förlåt. Jag viker ner mig och bjuder på ett supernyttigt frukostrecept. Och du – är du redo för en rejäl hälsoinvestering redan nästa morgon?

✩ Så här gör du – superhavremorgongröten ✩

Ta en deciliter ren superhavre, fritt från djur-, spån- och däckrester och två lika stora deciliter H2O-berikat supervatten. Häll ihop i en kastrull (obs ej i plast!). I med en nypa ekologiskt odlat havssalt. Rör ihop – och du, testa att göra det utan att slösa på redskapen – använd ditt eget finger, det funkar lika bra. Låt koka upp och rör om igen. Här är det okej att använda ett redskap. Förtär och du – det är förbjudet att inte njuta!

✩ Så här gör du – superbärsmoset ✩

Ta en näve rena exotiska superbär, exempelvis hallon eller lingon, som är en lite mer udda sorts superbär. Placera bären i en mindre kastrull. Häll på lite superhonung gjord av friflygande bin på Gotland. Även här kan en matsked H2O-berikat vatten vara en god idé, även om man får se upp för onödigt snabba kolhydrater. Sist men inte minst kan några nypor frystorkat superpotatismjöl på vara på sin plats. Rör ihop med samma finger som du använde för gröten. Koka upp.

✩ Så här gör du – äter gröten med moset på ett mindfullt sätt✩

Skippa fingret denna gången. Utmana dig själv – använd en sked! För med en lätt handrörelse skeden mot munnen. Öppna munnen, blunda och tänk på ett afrikanskt landskap. För in skeden med gröten och moset in i munnen. Stäng munnen och tänk på ett asiatiskt landskap. Tänk absolut inte på en svensk stadscykelmiljö. Det förstör ditt mindfulla tillstånd och får dig att vilja bli standardfull istället. Och du – det får man väl inte bli eller hur?

Fler mer eller mindre seriösa Mätta cyklisten-recept
hittar du i kategorin Mätta cyklisten till höger ⇒

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

8 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.