Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Hej! Nu när de sista lerklumparna och de sista envisa grästussarna är bortgnuggade ur öronen är det dags att sammanfatta årets cykelcrossäsong. Ute ligger vitt blött snö – tänk hur annorlunda det hade sett ut om snön kommit redan igår! Men nu är det måndag och alltså början på den cykellösa säsongen ett tag framåt. Men här är den – sammanfattningen i ord och siffror (pulsen och hans moster kan ni nog själva läsa ut på Strava).

CX+Hairs+b

Antal körda race

Sju av tio möjliga crosscupentävlingar och ett SM.

Antal trasiga kroppsdelar

Förutom ett gäng klassiska blåmärken och andra mindre repor verkar det mesta sitta kvar där det ska.

Antal trasiga cykeldelar

Noll under själva tävlingar, ett växelöra och en bakväxel under träningen.

mountains-forested-conifer-smallgroup-b-bw

Top 3 roligast banor

3. Göteborg (urmysigt mtb-ish skogsparti, farligt grus)

2. Eksjö (variation, gräs och lera och två trappor)

1. Västerås (sand, feta backar, skråfest)

Antal DNS

Två. Bangade Uppsala och speakade i Västerås pga. förkyld. Hade gärna cyklat då förstås men speaka och jobba med vårt hemmarace var ju kul det också förstås <3

Tre låtar som hängt med mig under tävlingssäsongen

Antal DNF

Ett, SM. Hade noll kraft i benen ty precis varit förkyld och SM pallade jag liksom inte bara “åka klart” när jag visste att jag kunde mycket mer. Så jag klev av.

cyclist

Top 3 godast crossfika 

3. Glögg och pepparkaka i Södertälje igår. Värmde själen och händerna.

2. Kvällsbuffén på lördag i Eksjö. Ok det var kanske lite mer än bara fika men det satt lika fint för det, om inte finare. Vilket kanoninitiativ av arrangören!

1. Brieost-, valnöts- och honungsbaguette i Göteborg – lagad framför mina ögon (bara en sådan sak). GMFG den satt fint som ett par italienska snörskor.

Min bästa prestation

Det måste då vara Göteborg, då båda benen samarbetade någorlunda simultant och där mojon var top notch under hela den fina helgen. Men så sken ju solen och säsongen hade precis börjat så man var hur pigg och pepp som helst.

Sedan gillade jag mina ben i Eksjö. De kom igång när jag minst anade det. Slutar aldrig förundras över de två rackarna. Ska fan belöna dem med en ny succédoftande embrocation.

En sak jag grämer mig över

Att jag fortfarande suger på att hoppa på snyggt efter hindren. Det gör mig så f r u s t r e r a d, den kommande sommaren ska jag lägga ett gäng timmar på att nöta i det momentet så jag slipper tappa så mycket tid på grund av denna min oförmåga.

how-to-draw-day-of-the-dead-face-step-11_1_000000176211_3

Top 3 vurpor

3. Ingen vurpa kanske, men fastnade i pedalen innan brotrappan i Eksjö. Paniken infann sig och jag drog ut foten rätt så hårt vilken slungade cykeln mot insidan av låret och orsakade både roligt på-plats-studsande och en lårkaka stor som en månfläck.

2. Stilleståndsvurpan i en sjukt lerig skråbacke i Södertälje igår. Cykeln stannade, jag stannade, och tillsammans föll vi framstupa i leran. Det hela var över rätt så fort men sekunderna med näsan i leran kändes långa.

1. Förnedringen i Göteborg, då jag under uppvärmningen föll i första skogskurvan neråt, hamnade utanför avspärrningen, bröt pinnen och bandet och låg med cykeln ovanför mig och sprattlade som en annan skalbagge tills någon funktionär snällt hjälpte mig och pinnen upp igen. Skyller på första tävlingen med den nya något större cykeln… Hehe.

Antal bortcrossade saker

Två. Ett par gamla men braiga hestrahandskar (drog av dem under hettan på SM och glömde sedan att plocka upp igen) och min CX Sweden-mössa tyvärr :(

Min sämsta prestation

Förutom benfiaskot på SM måste det ju vara förrgårdagens tävling. Sällan har jag cyklat med lägre mojo. Men så ogillar jag den banan starkt (obs ej arrangörens fel, bara jag som inte finner mig i det naturområdet) och jag var inte riktigt mentalt på plats typ.

Crosscut_saw_(PSF)

Top 3 coola priser

3. En elegant handsåg i Eskilstuna

2. Ett presentkort på Activitus – får allt boka in mig snart, här ska det darthvädras för tydligare siffror!

1. En skitläcker nagellacksröd golvpump som pumpar finfint och snabbt.

Mina tre förbättringar sedan förra året

Tekniken, styrkan och smidigheten. Trots att det fortfarande finns mycket, mycket att jobba och på så sätt tjäna sekunder (och i slutändan minuter och placeringar) både crosstekniskt (påhoppen till exempel…) och styrkemässigt (löphindren är till för att springas och inte klivas över) så är jag fan bra smidigare och starkare i år. Vilket är roligt för det blir roligare att tävla då.

cyclist-heart_new_s

Antal gånger jag önskade jag höll på med någonting annat istället.

Vilken dum rubrik. Noll så klart!

Så, kommer inte på fler siffersaker just nu. Får duga så länge och tack alla ni som trodde och hejade på mig. Ni är bäst, fast det visste ni ju redan! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.