Cykelkatten

Afterbike, afterglow

21494753392_4441f642f5_o

Från kjol och citycross till tempodress och tävlingscross –
– för nästsista (vi har ju ett Helgmys kvar den 12) gången i år!

Vad ska du köra för tävling nu då?

Två faktiskt den här helgen. SméCrossen är morgondagens cykelcrosstävling i Eskilstuna, Kringelcrossen är Södertäljes dito på söndag. Tävlingarna avslutar årets svenska crosscup!

Är du pepp?

Ska jag vara helt ärligt – njae. Jag har utan att själv märkt av det redan glidit in i vintertränings- och findistansmode. Privat har det hänt mycket sedan eksjöhelgen för två veckor sedan så jag har haft lite svårt att tävlingstagga. Men jag känner mig själv så pass mycket att jag vet när klockan ringa upp ur sängen imorgon så kommer jag att le och älska det faktum att jag ska få cykla med nummerlapp på tempodressen i dagarna två.

Är du nervös?

Lite faktiskt. Eskilstunabanan har jag inget gott minne av – förra gången minns jag bara ett vattensjukt elände som inte blev bättre av att jag dumdristigt nog tävlade fast jag var väldigt förkyld. Och så fanns det ett bunnyjumpparti som jag inte alls behärskade speciellt väl då, hoppas verkligen jag gör bättre ifrån mig nu när jag ändå kört några tävlingar. Annars får man väl hoppa av och hoppa på, ett klassiskt moment… Däremot minns jag de roliga skråbackarna och den snabba starten, de ska bli kul att ta sig an om de finns kvar. Södertäljebanan har jag aldrig sett men den verkar gräsig, lerig och fin och så är det ju först på söndag och så tidigt fixar ju jag inte vara nervös heller.

Hur har du tränat inför racet?

Den här veckan har mest inneburit rull och (tyvärr lite väl ofrivillig) vila. Min kropp gillar vila före tävling men jag hade gärna haft något teknikpass den här veckan. Nu blev det inte så men det är ok. Jag hoppas att de tidigare veckornas intervall- och teknikpassen samt de redan körda tävlingarna ändå lämnat ett positivt avtryck i mina olurviga.

Vad kör du på?

Min Ridley X-fire, med Challenge Grifos på hjulen, de enligt mig lervänligaste kanttrådsdäcken.

Vad har du för mål med racet?

Till skillnad från söndagens tävling då vi blir några stycken i seniorklassen och sjysst fight kan uppstå verkar jag tyvärr vara enda anmälda senioren i morgondagens SméCrossen. Mitt mål är dock fortfarande att närma mig (och om jag har tur köra om) en och en annan elittävlande. Långsiktigt kommer jag att tävla i elitklassen men ska man komma dit så är det bara att bita ihop och nöta tills man blir bra av rent och skärt djävulskap om inte annat. Så mitt mål imorgon – cykla så fort jag kan. På söndag – vinna i min klass. Delmålet är att ha kul men det är ju liksom lite självklart för annars stannar man hemma.

Vad gör du om det skiter sig?

Blir sur, gnäller av mig lite på vägen hem i bilen, får lite godis av någon snäll, tinar upp på kvällen och vaknar dagen efter och redan glömt att jag varit sur. Kör med samma iver dagen efter. Det finns fördelar med att ha guldfiskminne och en naiv äsch, nästa gång blir det prompt mycket bättre-inställning.

Vad packar du med dig?

En megavarm postracejacka, ett par växelöron och en liten burk Cola, gudarnas cykeldryck jag unnar mig enbart när jag i mina ögon presterat lite. Blir godare så.

Och sist men inte minst – helgens racepeppmuzak?

Får vara lite ego och säga Katie Queen-låten– för vad kan gå fel när man värmer upp till en låt som innehåller både mitt namn och ordet Queen?

Puss och skitcykling på mig!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.