Cykelkatten

Afterbike, afterglow

CX och gravel

Groopencross – förnerven och förpeppen.

Groopencross – förnerven och förpeppen.

12032996_455127417992604_8364298081978426016_n

Hej.

Sitter med en sur känsla i halsen (fan heller jag tänker bli sjuk, här ska det knarkas te) men skön känsla i benen efter gårdagens landsvägsintervaller (!) med Anna. Som jag trott mig avvecklat landsvägskörningen för i år blev glatt överraskad när det ändå var kul att köra racer igen. Eller så var det helt enkelt för att jag körde med Anna, vi har sällan tråkiga pass… Men framför allt – första passet utan tandschaktsmärtan, fy satan så befriande! Jag kommer nog fortfarande inte kunna äta med den vänstra munsidan på ett tag till men ändå – bara slippa cykla på två Alvedon plus ett Ipren är ju en befrielse.

Nu till de senaste dagarnas upptagenhet.

Det är mycket fix inför vårt lilla crosskärleksbarn Groopencross på söndag. Logistiken ska samordnas. Det ska stämmas av med diverse leverantörer (det ska ju dit bajamajor, slagborrar och övriga glamorösa grejs), speakervagnen och speaker-Tommy, skrivas ut PM och starttider och skyltar och annat diverse viktigt, dubbelkollas tiderna och arbetsuppgifterna och bemanningen, pluggas in allas namn och trivia och var allting är, det ska peppas och kokas kaffe och inte minst pluggas in inför speakandet under själva tävlingen. I eftermiddag ska det åkas runt och hämtas priserna och prylarna till banan och imorgon ska det byggas för fulla muggar! Jag skippar med andra ord Uppsalacrossen (sorry Uppsala) och står med spade och silvertejp i Gropen imorgon.

Nu är inte Groopencross SM direkt – men likväl en nationell cuptävling och någonting helt nytt. Det är ju första gången i världshistorien som det anordnas ju! De på SM i Stockholm har ju liksom gjort det förr. Men inte vi det. Vi är ena noviser helt enkelt (även om alla vi på något sätt varit engagerade i tävlings- och träningsfix tidigare, som organisatörer, speakers, funkisar etc.). Icke desto mindre brinner vi för det vi gör och vill göra en glad, säker och häftig tävling. Våran bana liknar ingen annan i Sverige. Så vi bygger hela tävlingen kring att framhäva den från dess bästa sida. Det blir nog skitbra det och jag hoppas att så många som möjligt dyker upp och har cykelroligt tillsammans. Det är något speciellt med just crosstävlingar – stämningen är magisk.

Så – plugga in crossparlören – prenumerera på den oficiella Groopencross-musiklistan – jaga fatt en valfri ko och sno bjällran – ta på dig oömma skor – och välkommen till Hökåsen-Gropen på söndag! Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.