Cykelkatten

Afterbike, afterglow

12138483_470876003085151_6893894594040585429_o

12094985_470875973085154_2251555129614979272_o

Hej.

Vad passar inte mer att dra igång en ny bloggvecka med än dessa två peppa bilder från Göteborgscrossen (tack CK Barriär för kanonfoto)?

London bor förstås kvar i mitt medvetande och jag kommer nog att spamma er med ett gäng färgkort därifrån. Men den här veckan blir högst cykelnormativ, om jag får bestämma. I helgen är det ju dags att racea i Uppsala och – trumvirvel! – i Västerås så bäst att få upp farten i benen lata igen. Så här är schemat:

Idag måndag tänker jag klassiskt rulla in benen. Solen skiner, värktabletterna gör sitt jobb (även om jag ska ringa tandläkaren i alla fall och kolla om det verkligen är ok att ha konstant ont i fyra dagar efter ingreppet).

Imorgon tisdag är det fart och teknik i Gropen som gäller. Sanden är nog snustorr och härligt jobbig just nu…

onsdag springer jag enligt mitt crosslöparlöfte till mig själv. På kvällen kör vi ett sista förberedelsemöte inför Groopencross på söndag.

torsdag blir det Gropen igen!

fredag vilar jag, på lördag tävlar jag i Uppsala och på söndag speakar jag och tävlar i Gropen.

Lite sandtips inför Groopencross här förresten. Troligtvis kommer det inte komma speciellt mycket regn i veckan. Gropen som är självdränerande kommer med andra ord att vara snustorr på söndag. Mindre spårigt i lerpartierna – men desto halare och “mjöligare” i sandpartierna. Och ni som är nya och osäkra – ta fart, det är det som gäller i sanden, speciellt i skråpartierna. Börjar man tveka så ramlar man! Det gör visserligen inte ont att ramla i sanden men tidsödande är det förstås. Så – anta en attackinställning, låt cykeln göra jobbet nerför och trampa bestämt genom sanden. Titta dit du ska, inte ner i bocken din. Och tänk på att alla ramlar här och var i Gropen då och då. Det hör liksom till lite grand. Se till att föranmäl er nu. Det kommer att bli ett grymt race, det lovar jag er!

Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.