Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja tävlar

Tankar inför linje-SM.

Åh herre. De har flyttat damstarten till 13.15 och redan nu, 10.32 är det molnfritt på den skonlöst blå himmelduken. Solen gassar på, här vid Sunne Arena där vi bor och där starten går för veteran-SM i linjelopp.

Jag känner ingen nervositet inför loppet. Jag gjorde mitt bästa igår och rullade ut så mycket jag kunde i hettan. Jag kommer att värma upp så gott jag kan idag. Jag tänker köra skiten ur mig.

Tolka det inte som att jag ger upp innan jag ens börjat – men min erfarenhet säger att min kropp inte fungerar optimalt i denna värmen. Alltså kommer jag inte ens bli ledsen om jag blir avhängd tidigare än älgen hinner blinka för att jag är vätske- och hjärtorkstorsk typ. Linjecykling är en utesport och man får ha respekt för naturens makter. Allting kan inte vara frisk rå fuktig luft och blöta snabba vägar!

På den positiva sidan så blåser det inte särskilt idag. Ingen kantvind som stjälper en. Enbart grymt starka damer med psyken av stål.

Jag tänker lida med stil idag. Och ha kul på köpet. Är faktiskt pepp, sådär dråpligt pepp. Om inte limmet i tubdäcken smälter av hettan så kommer jag i mål. Har förresten tagit bort ännu en distans under styret. Körde nästan fem mil i bocken igår och ryggen godkände, så ska nog gå idag men då jag inte kommer att ligga i bocken hela tiden.

Nu jäklar spelar vi lite Edguy och dricker ett gäng till liter vatten!

Puss

/D30, start ca 13.15

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.