Cykelkatten

Afterbike, afterglow

18635733163_cf7dbe2ffc_o

19070251829_c2b294d6f9_o

19068656690_9dd0f8ab26_o

18633802704_5098694996_o

Åh herregud. Sista arbetsveckan före semester och jag har typ trettiofem möten på raken per arbetsdag. När jag väl kommer hem vill jag bara cykla samt laga mat, diska eller ägna mig åt nåt extremt okrävande, typ läsa böcker eller cykeltidningar eller leka mumie, ungefär. Har ett helkasst bloggsamvete den sista tiden men jag tror att det är lite mer ok att vara en dålig bloggare sommartid. Då är de flesta av er ute och cyklar alternativt dricker cava ändå eller hur!

Tänkte förmäla förra veckans träning i alla fall. Som ni kanske vet så ligger jag i hård (nåja…) träning inför Masters-SM som börjar nu på fredag. Nu råkade jag anmäla mig till SM på Midsommarafton alltså prick två veckor före SM. Förra veckan var alltså första före-SM-veckan före SM.

De två intervallpassen som stod på schemat tisdag och onsdag körde jag och Eva ihop. På tisdagen regnade det på oss och vi tränade på att köra partempo. Det var liksom inte direkt första gången vi körde intervaller ihop men denna gången satsade vi på att träna kommunikation, kraftfördelningar, hur man ska göra om det kommer en backe och så. På torsdagen regnade det igen men det blev till slut ett fint pass ändå, med backintervaller av den jobbigare sorten (eller i och för sig, finns det några lätta backintervaller?). På fredagen drack vi ale och grillade och så kom det helg! Min plan var att köra jobbigt på lördagen och lite mer lattjomysigt på söndagen men det blev rätt så jobbigt båda dagarna. Men så kul, för jag cyklade ju nya vägar!

Lördagsturen gick mellan Västerfärnebo (ett ställe där jag hänger en hel del just nu och som saknar vettig mottagning, eller nu gör det inte det längre för att en bloggvänlig kabel har köpts in fick jag veta imorse <3), Fagersta, Söderbärke och Vanbo motocrossbanan. Vanbo MX ligger inte långt ifrån Ludvika och hade jag haft mer tid så hade jag tagit en sväng ända dit ut. Men så blev det sju rätt raska mil, satsade på att trycka till i backarna och behålla farten men ändå återhämtas lite backarna emellan. Varmt och svettigt och segt var det, en del motvind också, jäkligt mycket vatten som gick åt. Väl framme sa jag hej hej till The Greatest och hans pöjsch, fick några klunkar gudomligt superstarkt kaffe, tog lite kort på cyklisterna (eller vad man nu kallar folks som åker brumbrumcyklar) men mös mest i solen. Äventyrsdagen avslutades med årets första, underbart kalla premiärdopp i nån random fin sjö utanför Färnebo! Så glad, vet inget bättre än att bada bort tröttheten i benen.

Söndagens tur startade med ett gäng gruskilometer utanför Borlänge! Solen sken lika starkt, jag var lika törstig men dessutom även något mjölksyrad sedan lördagens sprättande. Men här skulle det cyklas till gamla goda Bjurs för att köra lite Dössberget-backe. Av proffset Lisa Ström hade jag fått tipset att alternera mellan Dössberget och Baggbo men självklart rann tiden iväg då min hoj hade punkat, Borlänge hade inte en endast racerslang till salu (tro mig, vi var överallt) och så skulle jag hinna med en ubåtsmackelunch i Falun också. Efter lite mera motvind och stånk kom jag till slut fram till den stackars backen och gissa om inte samma gubbe var där, som hade berättat om Bjurs storhet för mig för två år sedan! Nu lät jag mig dock inte förföras (eller förfäras?) utan körde mina tre rätt så slöa gånger uppför Dössberget och styrde kosan tillbaka till Falun och så helt mör och nästan solstingad hem på det. Och glad igen – vilken herrans fin träning jag hade fått i helgen!

Nu är klockan sex, jag har fått p-böter (fråga inte ens varför för jag fattar inte själv) och jag har bommat partempoträningen med Eva. Desto större anledning att ta ut aggressionerna med hjälp av min alubästis crossen. Ska väl simulera partempo i Hökåsen-Gropen eller nåt. Sedan kommer AK hit och vi ska montera på den nya kassetten och flashgordonhjulen på min racer inför SM. Spännande!

Har ni hunnit med att cykla, bada eller både och i solen? Puss!

Och här är citatlåten <3

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.