Cykelkatten

Afterbike, afterglow

IMG_6671

AK! Fick en lunch och en kram men förtjänar egentligen minst:

1 godispåse
2 chokladkex, utanför godispåsen
1 platta Cola (original)
2 starter till valfria tempolopp
1 glass.

AK kom ju till mitt jobb under lunchen och så tog vi den eländiga rosen ner i garaget och började kolla på den. Följande fel hittades:

1 sned och smålös framväxel
3+ oåtdragna uppicklade klingbultar
1 småsned bakbroms
1 saknad dold klingbult (fast det hade vi vetat innan).

Det är alltså ungefär en månad sedan cykeln kom tillbaka från den tyska fabriken. Självklart åligger dig mig att kontrollera att allting är ordentligt åtdraget och ingenting saknas men… nu hade jag inte gjort det riktigt utan litat på Rose.

AK åtgärdade de ovanstående bristerna. Knak- och rasselljudet upphörde. Klingorna är något slitna (speciellt den stora, Great Climbs of Västmanland ni vet) och jag ska rengöra cykeln grundligare inför Dalsland Runt men ändå. Cykeln är typ hel igen (“typ” för jag vågar knappt hoppas nuförtiden).

Jag och AK erhöll en varsin sushibuffélunch och så drog han ut på sina hemliga cykeläventyr medan jag fortsatte arbeta. Nu med en hel tysk-italienare vid min sida.

Tack AK <333

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

  1. Läste precis förra posten och tänkte skriva att exakt detta hänt mig och att det var framväxlen som lossnat pyttelite och hamnat på sned. Trodde hela växlen böjts av en avhoppad kedja tills jag lossade på den och såg hur snett den satt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.