Cykelkatten

Afterbike, afterglow

2015-05-02 10.47.00

Hej hej. Sitter i soffan med blött hår i två långa cykeltjejsflätor – mitt naturliga latmannasätt att fixa lockigt hår inför kvällens cykelfest och borde äta nånting men typ orkar inte. Fan ta den här cykelveckan – tur den är slut snart för den har bara varit så himla… oturlig, typ? Som om de högre makterna vill hålla mig borta från sadeln ett litet tag till och jävlas med mig så fort jag trotsar och försöker cykla. Förrgårdagens enkatjarunda slutade med hemsk knäsmärta (trots tre justeringsstopp) pga. inte kompis med nygamla rosen ännu. Gårdagens crossförsök krossades av rethosteattacker from hell.

Idag tänkte jag ta det lugnt, ta det fint men ändå ta det kallt – och joinade klubbens medelgrupp som starkt kämpade mot de västmanländska mot- och kantvindarna. Knäet ömmade lite men kändes bättre snarare än sämre, blåsten var snål och omkullvältande men hanterbar med snabba växlingar, ja helmys tur om man är lagt åt det väderpositiva hållet. Plötsligt smällde det. Helvete. En eker gick av mitt ute ingenstans utanför nån pyttisavfart med ordet “Ändesta” (passande nog) på. Jag försökte att bända av ekern för att i alla fall kunna rulla hem men nähä. Satt hårt som tusan. Surt. Bad ledare och gruppen att fara vidare på egen hand och skickade en Glympse till Tony. Stod och frös häcken av mig förgäves sökandes vindskydd vid nåt fjuttigt lindträd i den lilla allén tunnisar nära vägen. Lekte engelsk glesbygd, nynnade på Kate Bush. Efter ungefär tjugo minuter dök den lilla Saaben upp med Tony, sesamkakor, mysjacka och kaffemedmjölk i. Bäst! Trots att jag hatar se Tony förkyld och icke-tränande (ja alla ni som tränar vet hur man mår och är mot omgivningen när man inte fått träna på ett gäng dagar) så är det ändå passande med hans bilburenhet just idag. Så nu är cykeln åter borta, inlämnad på Cykloteket för ekerfix och hjulrikt.

Men se där – jag har hunnit sätta på en kastrull linguini under tiden jag skrev det här inlägget. Ska få i mig mat och rycka upp mig. Imorgon får jag hem cykeln och kommer nog ändå vara för trött för att cykla tidigt på morgonen. Får kanske bli en crossrunda på eftermiddagen. Ändå söndag och allt, vill vara nycyklad men fräsch till SMACK:en, (kanske) Stockholmscup-GP:et och Skandisloppet nästa vecka.

Let’s eat them linguinis!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. “Så där skall det inte se ut”

    (från början sagt av en expert som uttalade sig i Rapport angående Fukushima när det bolmade upp rök som nästan såg ut som ett svampmoln. Det krävdes en expert för att se det! :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.