Cykelkatten

Afterbike, afterglow

2015-03-28 15.28.22

Glad måndag Cykelsverige! Äntligen har jag tangenterna fria för some good ol’ bloggin. Vi kickar off denna vecka med ett gäng små tre-listor. Och en solig lördagsbild på mig – allt för att trotsa måndagslagen och det faktum att jag är tröttare än tröttast.

Tre låtar som djar i mitt huvud just nu

♦ Gosh, Honey Dip, Strangers.

Tre lopp jag storpeppar inför

♦ Typ alla SMACK-träningstävlingar jag hinner köra? SMACK-serien – det bästa botemedlet mot vårdeppen. Mjölksyra och kvällsljus och postracekaffe. Och den vackra bilfärden hem sen.

♦ Siljan Runt, Engelbrektsrundan m fl grejer som får oss i Periferigruppen +hangaroundsen att cykla tillsammans. Små cykeltraditioner. Stugan i Rättvik är i alla fall bokad och jag ser redan nu fram emot att däcka i studsmattan utanför sovrumsfönstret och bli ett med sommaren.

♦ Dalsland Runt – det givet episka, tuffa och dråpliga etappäventyret på cross. Jag kommer att bloggpeppa enskilt för det loppet – men redan nu vill jag vara där prick nu. Och att det ska vara varmt och torrt också.

Tre tävlingar jag storpeppar inför

♦ Tre Berg. Jag är som sagt ingen bergsget men jag har märkt att jag gör mig bra på långa, utmattande klungfärder i varierande terräng, om jag är smart och wheelsuckar mer än hetsar. De petite kullarna kommer förstås att utgöra en rejäl utmaning men what the. Siktar på en heltokej placering bland tävlingsbrudarna.

♦ CX-Cupens samtliga men främst vår egen Groopencross! Dels för att vi har en grymt fin bana, vacker naturmiljö och för att det ska bli extrakul att tävla nationellt på hemmaarenan. I en tävling som jag själv är med och arrangerar. Fy så skoj det kommer att bli!

♦ Anundsloppet. Lite samma som med Groopencross – en tävling på hemmaplan! Trots att jag tänker köra ett gäng landsvägstävlingar så känner jag för att verkligen, verkligen göra bra ifrån mig på årets lopp. Förra året kände jag efter lite väl mycket (läs: fegade ur) inför loppet och stod funkis och hejade på grymma Eva och andra VCK-kamrater. I år tänker jag vara med och slås. Ta fram them tempolegsen. Köra riktigt jäkla åkstarkt. Så. Nu är vi pepp! AK, läser du detta så tänker jag utnyttja dig till brutala intervaller på just den banan. Oki?

Tre resor jag längtar till

♦ Mallorca, min underbara ö, alla oss cyklisternas hemmaö. Jag är där om ett gäng veckor och planerar redan nu för att göra detta träningsläger till mitt tuffaste någonsin. Alltså berg, berg och mastodontdistanser. Men en liten inkörningssträcka förstås, för ryggens skull. I år är jag dock smartare än förut och har vintertränat på ett rygg-smart sätt.

♦ London med Grannen + andra i höst! Kanske inget cykligt så (även om vi förstås lär fika på ett cykelcafé eller två, jag lär krascha Raphas Cycle Club, handla lite brittiska cykelattiraljer och sånt) men ändå. Dave Gilmour och London höstetid. Lyllos mig.

♦ Bergaresa jag vet inte vart än men nånstans hjärtskärande fint och mördande mättat med höjdmeter. Rapha Rising 2015 yo!

Tre cykelprylar jag saknar just nu

♦ Min racer. Vettefan va Rose pysslar med – det har liksom gått många, många veckor sedan jag skickade in den skadade ramen till Tyskland. För ett par veckor sedan fick jag ett mail med ett DHL-nummer men det funkar inte när jag slår in det på DHLs hemsida. Va hade jag gjort utan Valles alu-Scott! Men jag vill liksom börja köra in min cykel jag ändå ska tävla på…

♦ Vita rena nya cykelskor. Har fortfarande inte köpt några nya. Skäms lite, mina är äldre än de flesta av 2015-års protourlagkonstellationer. Så. Denna vecka blir det av.

♦ Nya tävlingshjul till racern. För att kunna köpa dem måste jag sälja den dära MTB:n… Åh pyssel pyssel. Måste sluta vara så lat och trött och lägga ut cykeln.

Tre ord som beskriver mitt tillstånd just nu

♦ Soffa

♦ Mos

♦ Högläge.

Nu säger vi pust och hejdå måndag. Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Hoppas du får din nya hoj snart. Har de skickat med tyska posten så blir det ett DHL-nummer som inte går att följa.
    Det där med Siljan och sommar låter härligt :-)

  2. Det låter som du har en tämligen späckad kalender på cykelfronten! Skall bli spännande att följa! go go go! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.