CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Snack

Mina sju hälsolärdomar.

Mina sju hälsolärdomar.

2015-03-23 17.55.09

Som träningsbloggare tjänstgör jag per automatik som fitspiratör och hälsoinspiratör. Jag har försökt kämpa emot men de tog ifrån mig mina hamburgare och tryckte ner mig i en kompressionsstrumpa från 2XU istället. Skäms Katja och lär dig för fan ett och annat om du ändå ska driva en sportblogg!

Så jag lydde. Här är sju lärdomar jag har lärt mig hittills. Voilà – i komprimerat format.

Hälsolärdom 1.

Hälsa går inte att mäta. Jag försökte med decilitermått, fiskevåg och oscilloskop. Decilitermåttet rågades. Fiskevågen visade att det var dags att leka. Oscilloskopet gjorde mest vågen. Helt värdelöst. De snackar om nån jäkla tabatavåg men luttrad cyklist som jag är vet jag att tabata enbart betyder en sak – intervaller in i kaklet. Totalt ohälsosamt jobbigt!

Hälsolärdom 2.

Metoden Kalorier in kalorier ut må låta enkel men enda gången det är enkelt är när man drabbas av turistdiarré efter att ha flugit sig en halvdag till nån lyxig semesterort. Sån himla onödigt dyr metod med andra ord.

Hälsolärdom 3.

Förr i tiden trodde man på myterna om betydelsen av vikt och tjocklek. Men idag vet vi att det enbart handlar om försäljningsknep. Ta till exempel mtb-hjul. Det är 26” ena dagen, 29” andra dagen för att bli 27.5” tredje dagen. Samma med racerdäck – ena dagen ska man cykla på 23 mm för att byta till 25 andra dagen. Vad näst? Att man ska väga 55 kilo ena dan för att väga 85 nästa? Mig lurar dem inte så jag bantar ner mina cykelprylar istället.

Hälsolärdom 4.

Hälsotidningar funkar enbart på lydiga människor. Trotsiga människor som jag blir bara sporrade av att trycka i sig en extra chokladkaka istället. Därför funderar jag på att för såna som jag starta en ohälsosam ohälsotidning som ska heta Ohälsa för Dig!, ha nakenutvik av Edward Blom på varje omslag och så får man rabatt på olika friterade chicken things på snabbmatskedjor. Smart va?

Hälsolärdom 5.

Alla läkare röker och anledningen till att de har så korta besökstider är för att de sitter och glor på snyftiga sjukhusserier och slösar med landstingsnäsdukarna istället.

Hälsolärdom 6.

Whisky (med y, funkar inte lika bra med ey) äger all läkarsprit i världen för tillfällen dödsgrus ska plockas ut ur kraschade cyklistknän. För makadam funkar tequila bäst.

Hälsolärdom 7.

Det bästa sättet att detoxa och gå ner i vikt inför tävlingssäsongen är att bli kär. Folks, nu massgooglar vi Cancellara! <3

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

13 kommentarer

    1. Han har alltid varit min, ända sen jag gjorde slut med Coppi (som jag iofs vänsterprasslar med ändå)

  1. haha, många bra lärdomar där. Men jag har svårt att bli kär i Cancellara ;) Finns så många bättre val där tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.