Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Gomorrn folks! Snabbisblogg nu. Idag är tydligen första vårdagen 2015. Men mig lurar de inte – idag är den första gråa dagen på länge. Nog är det varmare – men var är solen? Gick ändå en superb promenad mellan Centralstationen och mitt jobb på Kungsholmen idag. Möttes av en glad nyhet via mail – ROSE är äntligen klara med min nygamla cykel. Så nu har jag betalt försäkringspenningen plus självrisken och hoppas så att cykeln hinner komma hem innan nästa helg.

Den här ramen blir det – något smäckrare än min gamla ser det ut som (enbart ramen är alltså “min”, resten är nåt random konfiguration på hemsidan):

ladda ned (1)

På grund av besök kommer det inte bli någon utecykling ihelgen. Men Valles alu-Scott har ändå förberetts för den kommande veckas utmaningar. En spacer är borta och styrstammen är avgubbvänd. Känns genast bättre! För övrigt så förundras jag över hur bra Sora (!) ändå känns. Jag minns att jag hade Sora på min första löparcykel Gazellen och hade inga problem med vare sig kedjehopp, växelhopp eller dylikt. Men minns jag ogillade ljudet, lät så mekaniskt “krånglande”. Men Soran på alu-Scotten känns ändå jäkligt smooth och låter knappt, inte mycket sämre än mellanklass-Srammen på crossen. Fast nu jämför jag i och för sig med mina campaprylar som oavsett klass låter så som bara campa gör (men som jag ändå gillar). Ska bli spännande att testa über-Campan på Pinarellon jag ska hyra på Mallis. Har testat nästan samtliga (utom el- då) Shimano-grupper och en del SRAM-grupper. Men enbart en Campa-grupp – min Athena.

Märker ni några större ljudskillnader mellan de olika grupperna?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

  1. Har inte tänkt på nån skillnad faktiskt, har testat Shimano Tiagra/105/Ultegra/Dura-Ace/Ultegra Di2 samt Campa Athena, så ingen Sram än tyvärr. Jag verkligen älskar Athena-gruppen så drömmen är en cykel med Campa men kanske värre än Athena då om jag ska köpa.

  2. Har inte tänkt på att det skulle vara så stor skilland, inte på racersidan i alla fall. Min första racer hade tiagra och 105. Fungerade fint. Det var ett tag sedan så själva växelutförandet på handtagen var lite annorlunda. har provat 105 och har nu duraace och ultegra..Bara det växlar fint så funkar det för mig.

    På mtb:n däremot märker jag stor skillnad. Från det enklaste jag hade från början till alucuben med SLX som bara krånglade, svårt att justera växlarna, i bland ett litet helvete att få i rätt växlar osv. Har SRAM på fincuben och det funkade fint. Har XTR på Fujin och det är inga problem alls. Har inte behövts justeras lika mycket SRAM.

    Campa har jag aldrig provat….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.