CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Cykel

Att cykla är inte bara att cykla – respektera det.

Att cykla är inte bara att cykla – respektera det.

2015-03-17 07.47.00

Lola – dålig hållning och snabbkaffe, men jäklars snygga kalasbibs!
(Lola är förstås döpt efter Kinks Lola)

Om man som jag gillar att hänga ute på ”cykelnätet” eller pratar cykel med de icke-närmast sörjande så stöter man förr eller senare på diskussioner kring detta med cykel ≥ materialsport. Oftast börjar diskussionerna med harmlösa frågor som: Vilka armvärmare sitter bäst och väger minst? Vilka växelreglage ger mig snyggast profil snett bakifrån sett? Vilken väst går fortast att knöla ner i tändarfickan, räknat i millisekunder? Och hur många sekunder spar man egentligen på att kitta upp sig på de nya grafenekrarna*?

Men förr eller senare höjer någon rösten och undrar Men hur viktigt är det med vad man har för väst egentligen? eller Får jag ändå vara med och cykla eller kommer ni att skratta åt mig? och klassikern Herregud, jag kör ändå om de där med racer på min hybrid.

Ofta möts dessa frågor med tröstande Ja, självklart får alla vara med oavsett formen på armvärmare eller Det är inte ytan som räknas! eller I slutändan är det din prestation och ditt intresse som spelar roll. eller Strunt i vad andra säger. eller Cykling handlar inte om prylar, det handlar om glädje.

Jag hör förstås till skaran som kommer med påståenden som ovan. Helt uppriktigt tycker jag att det i slutändan är endast ens eget nöje som spelar roll. Dessutom tycker jag att det är bra att någon då och då får folks att stanna upp och tänka efter innan de konsumerar.

Det är ju bara det att nöjet med cyklingen inte riktigt enbart ligger i benen. Att förneka det vore att förneka hela idén med sporten.

Samtidigt som jag vill trösta den som känner sig bortglömd i en värld av dyrbara föremål med låg roterande massa så blir jag ändå lite trött på att det anses vara så himla okej att förminska utrustningens, stilens och framför allt, passionens vikt utan (och nu får ni bli arga på mig men det stämmer tyvärr oftast) någon större kunskap om saken.

Jag kan inte förneka att min blogg bidrar till bilden av cykling som ett elegant, lyxigt monaconöje där din cykel ska skina utan att du nånsin tvättar den och där minsta lilla detalj i din outfit spelar roll för totalupplevelsen av sporten både för dig och för massorna som förtjust följer din frammarsch ackompanjerad av de perfekt justerade växlarnas ultraljud. Min blogg är den perfekta koppen kaffe uppe i de italienska bergen, den är en snabb lunch på ett lyxigt cykelcafé, den är impulsfärder till Rapha eller varför inte Côte d’Azur om man ändå är uttråkad, den är höjda ögonbryn över dem med styrväska, den är jag vinner inte tävlingen om tröjan sitter snett, den är det blir inget inlägg om bilden fångat upp att jag glömt att raka benen, den är franska termer hit och belgiska dit och allting doftar rosenvattenduschade merinofår på köpet.

Men det är just precis vad det handlar om: för oss innerligt cykelintresserade är inte cykling nåt man bara gör. Tänk om det vore så simpelt! Då skulle inga bloggar skrivas och inga intresseföreningar bildas.

Cykling på djupet är en egen värld. Jag har valt att i min blogg distansera mig från köksbänksrealismens vedermödor och istället fokusera på dess vackra sidor (utan att för den delen dölja svårigheterna och baksidorna).

Tänk, bakom varje liten detalj eller ”pryl” ligger tusentals med utvecklingstimmar. Bakom varje symbol, varje udda ”regel” finns minst en historia, byggd av människor som har utövat cykling. Det är en kultur, ett arv om man vill kalla det så. Och på samma sätt som cykling ska alltid vara inkluderande så är cykelvärlden för stor för att viftas bort med enkelt äsch, det spelar väl ingen roll vad man cyklar i bla bla.

Jag kräver inte att alla med cykel ska förstå storheten med sådant som bara vi riktigt nördiga cyklister som har lagt tid på att förstå förstår. Jag kräver inte att alla cyklande ska tycka det är intressant med diskussioner kring proffscykling och varför vi amatörer överhuvudtaget jämför oss och vår utrustning med de bästas. Jag kräver inte att alla ska lägga sin tid och energi på sådant de inte finner ett dugg nöje i.

Men däremot så önskar jag att fler förstod att det finns de som gör det – bryr sig, lägger energi på och tar på allvar – och respekterar oss utan att komma med påståenden om att vi vore ett ytligt släkte som köper hellre än cyklar och att vi struntar i dem som har det fattigt. Som visste det något om hur vi har det och vad vi har offrat för att kunna utöva vårt intresse.

Visst fasiken är det okej att känna sig bortkommen i en rent materialistisk diskussion. Men ställ frågor och lär dig istället för att slå bakut och komma med påståenden om att det inte handlar om teknik för jo, cykling är ingen beteendevetenskap. Ingen kommer någonsin att skratta åt dig om din utrustning inte är den ”rättaste”, lättaste och senaste men du vill lära dig alternativt ger fan i att klanka ner på folk som gillar diskutera utrustning, teknik mm. Men vad vinner du på att förneka sådant som har tagit hundratals år av ingenjörs-, medicin-, träningsfilosofi- och designarbete?

Börja med att läs på om roterande massa innan du påstår att du kör om alla dem med lätta racerhjul.

Puss!

* det finns i dagslägen inga ekrar som tillverkas i grafen. Jag ba drog till med nåt modernt lätt material.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Hehe bra inlägg, stod och vägde mina nylimmade 20mm kolfiberhjul igår och jämförde med ett par andra tubhjul i 50mm med däck jag har. Båda väger 1100gr utan däck men nu med olika kassetter och däck så skiljde det ”lite” mellan Dura-ace och 105 :D vi komm fram till att de lättaste och med lägst profil får bli bergshjul :D

    1. Aeroegenskaperna väger tyngre än den lilla viktdifferansen mellan 50 & 20mm hjulen, åtminstone i platta sverige.

  2. Förbluffas ideligen över hur många som prompt och ständigt ska framföra sina åsikter om andras livsstilsval. Ja, alla har rätt till sin åsikt, men en behöver inte ideligen trycka upp den i ansiktet på alla och envar. I synnerhet inte när de är dåligt underbyggda, irrelevanta eller nedvärderande.
    Synnerligen välskrivet inlägg Katja!

  3. Ännu ett bra, intressant inlägg om ett ämne där ”rätt” svar inte är enkelt och där det går att göra ”helt fel” åt båda håll. Bra skrivet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.