CYKELKATTEN

Katjas blogg om cykel, liv och kärlek.

Livsstil

Rösten från postträningssoffan.

Rösten från postträningssoffan.

15780759083_62811e32b5_o

Är mör i soffan med te och sockrad persika i lag. Benen är lika möra, tankarna är slöa men finns ändå där i skrynklorna. Kan väl lika gärna dela med mig så kan vi samtänka:

* lita aldrig på ett recept som börjar på ordet ”festlig”. Det är typ som att näthandla en herrbyxa som beskrivs som ”trendig”. Gå. inte. på det.

Jag gick på det. Ikväll igen. Fan också.

* det suger att sitta racerlös när alla, typ alla sitter och planerar racerturerna de kommer att företa i helgen. Hej hej, här kommer jag, den glada crossarn, väger en ton för mycket, men men nån måste ju låta så att bilarna hör när vi kommer. Rose! Skicka hem min racer snart. Tack. Så ofestligt annars.

* jag svettas mest av alla i spinningssalen, men så är jag också den enda som kör fyror när andra kör jumps till This is the way med E-type. Fuck, det är psykiskt nerbrytande att köra tung kadens till This is the way. Speciellt versen där E-type rappar. Men ibland måste en kvinna do what a kvinna’s gotta do.

* hur obehagligt är det inte varje gång att smita åt det svinkalla pulsbandet under brösten? Sjukt obehagligt. Fattar inte varför bandet är ständigt kallt och jag ständigt känslig.

* Mallis närmar sig med stormsteg och Rapha har hunnit släppa sin, alltså jag hittar ändock inget bättre ord… festliga åttiotalskollektion (vad tycker ni om den? Jag både gillar och ogillar den samtidigt, alltså har de lyckats provocera för en gångs skull!) och jag har fortfarande inte anskaffat mig ett par nya landsvägsskor. Mina gamla börjar snart lukta gammal farao, alla tvättar till trots. Skärpning Katja!

* Jag är ju inte 15 längre. Åldern må vara enbart en siffra men när jag var 15 mådde jag aldrig illa av ihärdigt gungande på offentliga barngungor. Det gör jag idag.

God natt, Katja

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

6 kommentarer

  1. När jag värmen brukar jag ha pulsbandet runt midjan så det blir lite varmt först, dagens vardagstips.

  2. Pulsband vill oftast ha lite vatten på sig för att fungera bäst och då är det bara att flöda på med varmvatten så blir det skönare att sätta på sig :)

    Hoppas din Rose kommer snart.. mejla o tjata!

  3. Hej Katja och tack för många bra inlägg! Tyvärr så måste jag meddela att jag, efter ca 20 års användning av pulsband av diverse fabrikat, fortfarande genomströmmas av rysningar varje gång jag kränger på mig dem. Men se det positivt istället, varje rysning kommer ju att åtföljas av ett skönt träningspass! Keep on posting!
    XC-Micke

    1. Haha! Man kan alltså inte lära ett gammalt pulsband värma? Tack Micke förresten, värmer verkligen :) Ha en kanoners fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.