Cykelkatten

Katja om träning, friluftsliv och livet


Cycle like a girl.

Ni som har läst bloggen länge vet nog vi det här laget att jag inte är nåt större fan av glättiga girl power-påhitt som av nån anledning alltid slutar med att kvinnor får klä av sig, fota sig halvnäck och sedan hashtagga det med nåt kroppsfokuserande och självnedvärderande #imnotperfectbutimnaked-hashtagg och sedan vad, ingenting typ annat än ännu mera utseendefokus och ännu fler näck tjejbilder ute på nätet.

Jag stödjer dock helhjärtat alla initiativ som får upp ögonen för (och alltså pengarna till) damcykling – i alla dess former och applåderar därför den nya CYCLE LIKE A GIRL-sidan som är tänkt att göra just det – promota kvinnlig cykling. Inte minst med hjälp av användargenererat innehåll. Hashtagga ditt instagramfoto med #cyclelikeagirl så kommer det med. Hoppas fler tjänster ansluter sig för jag är bestämt trött på Insta (men det är jag det).

Så – in på cyclelikeagirlsidan och börja inspireras av alla kvinnliga cyklister och deras berättelser (och dregla åt alla vackra ställen lyllosarna cyklar på). Och sist men inte minst – bidra med eget material! Så promotas svensk damcykling också.

Puss! och tack Petri för tipset.

P.S. På tal om att hjälpa cykelsatsningen – på fredag är det “avskedskalas” på Le Mond i Stockholm för elitcyklisten Sara Penton som lämnar Sverige för belgigare proffsgrader. Dyk upp och/eller stöd hennes satsning genom att köpa en lott. 4 svar till ”Cycle like a girl.”

  1. Ku och bra! (Du glömde nog att länka btw, men jag googlade mig fram)

  2. Meeeen. KUL inte ku. Tryckte väl på skicka på tok för fort :)

    1. Haha ingen fara! Länkade nu, tack <3

      1. Var ju genast tvungen att tagga ett par bilder. Mvh /Instagramnörd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om bloggen och katja

Sedan 2012 skriver Katja om cykel, träning, friluftsliv och livet.