Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Efter tre år som träningsbloggare
är jag fortfarande obekväm med att ta gymselfies
så ni får en glad hemmaselfie istället. Så får det bli.

Morgon!

Den här veckans träning har fortskridit riktigt bra (peppar peppar) om man bortser från att styrkan inte riktigt känns hundra procent ännu. Å andra sidan så sa Tony under benstyrkepasset på gymmet igår att jag tar vissa vikter som han tog förra året så det känns ju inte helt hopplöst. Nu gäller det att få till lite snyggare motorik och lite fler reps på vissa av de vikterna!

I måndags vilade jag. Det behövde jag efter helgens förlustelser med konferensen, löprushen och skidåkningen. Har ju min nya strategi att unna mig rejält med vila efter de hårdare utepassen. Även om jag kände mig pigg och lätt under skidpasset så blev jag ju ändå nerkyld i två timmar. Så måndag – vila.

I tisdags körde jag ett kort men intensivt intervallpass. Pulsjäkeln stack upp så inåthelvete snabbt och benen kändes starka men jobbigt sega. Riktade in mig på tunga växlar och bet ihop. Senare den kvällen gick jag (nyduschad och med kjol och läppstift på så klart!) på min första danskurs och hade supersuperkul. Kommer att skriva mer om dansen, tack Anna för att du tjatade med mig dit!

Igår körde jag och Tony som sagt ben och core på gymmet. Vi började med en km rodd och fortsatte sedan med upphopp på box. Mina ben ville dock inte komma igång och det låste sig i hopp-hjärnan, märklig känsla. Upphopp handlar mycket om att sluta tänka och det fixade jag inte igår. Gjorde totalt typ femton halvdana upphopp. Sedan gick det dock betydligt bättre! Vi körde ett gäng ben-, rygg- och core-maskiner och avslutade med aktiv planka men då var jag redan trött på att koncentrera mig så jag jagade corebollen runt i avslappningsrummet istället. Typiskt mig, blir alltid uppbusad av påtvingat lugn stämning och qigongig avslappningsmusik.

Kom hem helt slut! Idag väntar “lugn” (max tröskel) spinning. Herre vilken pulsjunkie jag har blivit. Var nästan på väg att ha med mig pulsbandet till danskursen men hejdade mig i sista sekunden eftersom pulsbältet såg lite väl suspekt ut under den tajta tröjan. Orka vara kursens cyborg…

Hursomhelst! En alldeles vanlig och på det sättet skön träningsvecka. Hoppas det håller i sig, den här lugna men givande träningstrenden. Blir kanske starkare till säsongen 2015 ändå.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.