Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Cykel

Dans, smittofolks och intervaller

Dans, smittofolks och intervaller

Mallis 2013. Jag Tony och Grannen
gav järnet i backarna och på dansgolven.
Jag var blond och hade klassisk tygblomma i håret.

Hej!

Det är så ljust, fint, vårigt ute! Istappar hotar att ha ihjäl folks när de ramlar ner från taken och det rasslas och prologhostas i stuprören. Tack och lov inte för vårigt än, men tillräckligt för att jag knappt står ut med mig själv utan att det dansas i hela kroppen. På tal om dans så har jag låtit mig övertalas att testa gå danskurs ikväll. Jag är en jäkel på att dansa fritt, har grym rytmkänsla etc. men styrdans har alltid skitit sig för mig, kanske för att det inte ligger i min natur att bli förd och framför allt, begränsad i mina rörelser. Det är ju som att tolka en låt genom att sjunga precis som originalartisten gör – hur spännande är det? Samtidigt så ligger det ju en viss finess i att uttrycka sig individuellt och fritt inom pardansens kontrollerade rörelsemönster. Två olika personer kan ju dansa exakt samma dans på två olika sätt. Så – jag låter mig förföras och vägledas; ska bli kul ikväll!

Innan jag dansar ska jag dock hinna med att köra spinningintervaller. Min racer åker ju hem till Tyskland för skadehantering idag eftermiddag. Jag har fått låna en kompis racer under tiden men inte hämtat den hem än. Så får dras med masspinning/gymmets testcykel så länge – men inte alltför länge hoppas jag.

Men annars, i övrigt, jag är så positiv. Jag känner mig kry och stark just nu, peppar peppar. Kommer säkert skita sig igen nästa gång jag kollektivåker till Stockholm och nån hostar på mig men så länge – jag njuter av att benen och lungorna är med mig igen. På tal om Stockholm så kommer jag nog försöka hitta på en lösning för mina kollektivtrafikbesvär; jag har hört från fler träningskompisar att de blir smittade och sjuka när de tränar hårt och sedan åker kollektivt och trängs med massa förkylda människor. Från och med nästa jobbresa ska jag planera mina tider bättre så jag kan gå Centralen-Fridhemsplan t/r alt. köpa mig en riktigt ful begagnad cykelrackare som jag kan använda för att cykla den sträckan. Jag kommer fortfarande behöva åka kollektivt när jag umgås med min familj och mina kompisar i Stockholm – men då har jag i alla fall gjort något åt jobbresorna.

Gillar ni att dansa?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Man måste le och dansa i livet, då ler det och dansar tillbaka!

    Sen får man köra intervaller också, för att orka dansa lite till. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.