Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja om kärlekMätta cyklisten

Fem kloka om mat feat. kropp.

Fem kloka om mat feat. kropp.

Cykel & gottma. Oskiljaktigt.

Hej. Alla vi som tänker träning tänker mat och kropp. Det är oundvikligt. Men ibland tänker vi kanske lite väl negativt. Eller fastnar i tankar som stjälper snarare än hjälper. Här kommer lite pepp – fem enligt mig kloka inlägg om det där mat vs. feat. kropp-fenomenet som blir så centralt när det inte alltid behöver vara det.

• Elitcyklisten Marcus Persson skriver om hur du blir smal på tio minuter. Eller kanske inte. Ett viktigt inlägg att tänka tillbaka på nästa gång man går runt och nojar över ett extra kilo och förköper sig på sjukt dyr übernyttig mat och ändå mår dåligt och cyklar sakta.

•• Min crossie Anna Jansson skriver ett koncist, peppt och tänkvärt inlägg om varför lite extra hull – även känt som “tempovalkar” – kring midjan inte betyder ett jäkla skit i det stora hela tränings- och livsglädjesammanhanget. Och kanske till och med ger lite extrakraft när det väl gäller.

••• Hasse har flera gånger tagit ställning mot de inte alltid speciellt verklighetsanpassade idealen som får folks att må dåligt. Här skriver han klokt om att det i matvägen som fungerar för vissa betyder absolut inte rätt för andra. Kan vara bra att tänka på när man utsätts för matpress av sina välmenande kompisar. Din kropp – din hjärna – ditt val!

•••• Proffset Marij de Vries skriver igenkännande för alla som cyklar – om att tömma restaurangen på mat under loppet av några minuter. För vi har ju cyklat lite! Och så ett par varningens ord, om det där med att svälta sig fast man låtsas tömma restaurangen. Vanligast bland proffs skulle man kunna tro. Men tyvärr inte bara, kolla bara på Marcus Perssons inlägg ovan. Ta hand om er.

••••• och så till slut – mitt gamla inlägg Jag är en hungrig tjej, inga dieter biter på mig om det där om att skrota dieter till förmån för lyckligare träningssjäl.

Nu tar vi lunch! För min del blir det potatisbullar, korv, gröna ärtor och lite sånt. Mums mums efter gårdagens HIIT-kör. Puss.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Det är ju det som är det bästa med cykling och träning. Man kan äta vad man känner för och mår bra av. Och den enda som vet det är ju en själv. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.