Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Nej, det är inte vackert, det ni ser. Och då menar jag inte det något slitna vevpartiet som jo, kommer att bytas till sommaren (hela cykeln kommer att tävlingspiffas). Och inte det faktum att vevpartiet har fått sig en teardrop. Nej, det är det hemska jacket bakom lillkakan som vid upptäckten igår sänkte min mojo å det nedrigaste.

Jag tror jag vet vad som orsakade det, jag är nästan helt säker. Under nåt av de hårdare intervallpassen i somras fick jag plötsligt rejält med kraschboombang runt vevpartiet. Jag stannade till, skyndsamt och undersökte wtf som hände. Plötsligt flög en metallbit av och jag panikerade först men plockade upp biten och såg att det var Roses kedjestagsskydd i alu som flugit av. Av någon anledning hade det gått av för jag hittade enbart del av skyddet. Jag kollade om något på staget hade skadats men det såg helt okej ut. Tyvärr så hade skyddet gått av gömt precis bakom lillskivan – ni ser ju att det krävdes blixt (usch) för att fota sprickan. Jag tror scenariot var följande: det lite sämre fastlimmade skyddet hade börjat gå av. Något – förmodligen dödsgrus eller en mindre sten – hade hamnat mellan det utstickande skyddet och lillskivan och fått av skyddet samtidigt som det orsakade en mindre spricka. Som sedan blev större och större ju mer jag cyklade.

Jag är smått uppgiven. Dels så innebär det att jag inte riktigt känner för att ta i alltför hårt nu när jag kör trainer (även om det inte känns som nån större fara, uppenbarligen har spricka inte påverkat hållbarheten avsevärt men man vet ju aldrig, jobbigt mentalt). Dels så innebär det bök. Jag tänker börja med att kontakta Rose eftersom det ändå är deras pålimmade skydd som inte höll för gamet. Skiter det sig får någon av Mälardalens karbonlagningsförmågor (har fått lite tips, tack tack <3) ta sig an sprickan.

För bövelen.

Puss och allt.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

4 kommentarer

  1. Själva vevpartiet är det väl inget fel på ?, innerklingan ser friskt ut, kan inte bedöma riktigt hur sliten den stora klingan är, men tycker den ser bra ut, är det en spricka gått igenom hela röret ?, eller bara skrapmärken på ytan ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.