Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Bloggudarna ska veta att det är svårt att ta en vacker naturbild när naturen inte riktigt visar sig från sin vackraste sida idag. Ansträngde mig i och för sig inte särskilt. Icke-desto mindre var det behagligt cykelväder idag – runt nollan, ett gäng solglimtar och bara lite för mycket motvind på vägen hem. Tanken var gruppdistans men både jag och Tony (och AK, och nån till…) bommade mötestiden så det blev kvinna mot natur idag. Tony skulle köra den tänkta rundan men jag hade lite post-trainerkänningar i mitt högra knä så jag tackade för mig och vände hemåt efter nån halvtimma. På omvägen hem kände jag dock att knäet släppte, mojon gick upp och jag styrde kosan ut från stan istället för in mot stan. Vågade dock inte utmana knäödet för mycket (trots att det inte gjorde ont så ömmade det, lika bra att inte överbelasta kalaset) så nöjde mig med ett par timmars finfint rullande. I mina nya födelsedagspresentskor Northwave Artic– åh som jag älskar dem redan! Trots den typiskt italienska bjärta designen så är de varma, mysiga, lätta, icke-svettiga, ja, wow. Nu har jag i och för sig inte testat dem i brutala minusgrader än men det kommer väl.

På tal om minusgrader så låg det till min förtjusning fortfarande massvis med is i vissa partier på de smalare vägarna jag tog hem. Jag måste vara störd men jag diggar verkligen utmaningen som isen ger. Speciellt den buckliga isen (även om den gärna jävlas med mig då och då…) Ska skriva ett isinlägg snart.

Imorgon är superlång (och förhoppningsvis superlugn) distans tanken. Tänker ladda med god middag ikväll. Hörs och puss!

Translation: Today I did my first ride in my new winter cycling shoes! Thanx mum & dad, my feet are finally cozy and dry.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Fint med vintercykling. Men stilpolisen tycker jag snabbkopplingen ska sitta på vänster sida.

    Vinterskor är riktigt lyxigt och mysigt :) Funderar numera på varför jag inte investerade i ett par tidigare.

    1. Stilpolisen har förstås rätt :) Bara så ofta jag tar av framhjulet så till slut orkar man väl inte bry sig ;) Men självklart får jag tänka till i framtiden!

      Jepp, bara att investera. SÅ VÄRT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.