Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

Trainer Calobra.

Trainer Calobra.

God fredag. Trainerfiestan fortsätter! Igår kom jag hem sent och trött men tvingade upp mojon för här skulle det bestigas Sa Calobra. Som jag sagt tidigare så befinner jag mig i ett slags provanställningsfas med min trainer och utforskar dess möjligheter (och begränsningar). Plöjer alltså igenom braiga videos som ger mig precis den rätta jobbighetsgraden. Igår vart det riktigt jobbigt och det gjorde mig glad. Ärligt talat hade jag innan trainerinvesteringen varit smått orolig att den skulle bli nåt utav “tv shop-pryl”, typ stå mest och se pryl-ish ut utan att riktigt användas. Men tack vare struktur och rätt upplägg börjar jag få ut riktigt bra träning av redskapet och ser alltså nytta med den träningen (jag vet att typ 90 % av alla cyklister kör trainer men ni vet ju hur det är, man måste ju testa själv för att bli övertygad). Än så länge kör jag mest GCN:s videos men vintern är lång såg att Strava hade ett gäng också. Mitt upplägg som känns rätt är i alla fall: uppvärmning till egen musik + genomförande av uppdraget i träningsvideon + nedrull till egen musik eller kors i taket – TV! (ser ju aldrig på TV annars)

Igår körde jag GCN:s 30-minuters klättringsvideo. Det var skoj, inte minst för att man får klättra låssas-Sa Calobra och för att instruktörskillen har mysig dialekt. Men fy satan jobbigt. I slutet av varje “klättringsblock” så ska man spurta för att få upp pulsen. I slutet stod jag upp och så skrek jag faktiskt rakt ut. Gott betyg, klart godkänt.

Vilka är era favvotrainervideos? Tipsa gärna! Puss.

Translation: Yesterday I did some “climbing” on my new trainer. I really enjoyed the GCN’s 30 minutes hill climbing video.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

12 kommentarer

  1. Det vet jag inte, grannarna, hörde inget :/ Deras sexliv hörs tyvärr mest när jag befinner mig på toaletten. Men hoppas fan de satt och myste i soffan när jag drog igång tekknot. Absolut, rapport kommer!

 1. Innefattar videona pauser för att man ska kunna springa iväg och ställa upp en kamera med självutlösning, springa tillbaka och trampa några varv då kameran knäpper en bild, och sen repetera erforderligt antal gånger?
  ;P
  En vanlig film kan också prövas. Kanske inte vid intervaller-tills-man-svimmar, men vid mellanmjölkspass kan det vara en bra sätt att glömma att man sitter inomhus.

  1. Haha! Nädå. Men jag fick besök i slutet av passet som var snäll nog att knäppa ett gäng kort på svettot :P SÅ självupptagen är inte ens jag som hoppas av cykeln för att knäppa en selfie. Tar ju ner pulsen för mycket ju!

   Ja en vanlig film! Piratfilm kanske? Eller LÄSKIG film, då vill man trampa fortare för man vill fly…

 2. Jag har inte provat så många vidoes ännu. Jo iof provade jag någon 1 minuters maxintervall från strava i höstas. Men jag har snappat upp ditt tips på de där you-tubes-filmerna.

  En gång satt jag och tittade på skidskytte medan jag körde, ville helst att skidskyttarna sköt mig i stället för tavlan. Ingen hit. Provat med längdskidor på teven. Funkade inte heller.
  Fast en gång körde jag till Paris Robauix, hela jäkla tv-sändningen! Typ 3 tre timmar. Gör inte om det heller.

  1. Haha! Dråpligt om skidskytte ;)

   För mig iaf är det viktigt att det är ett tydligt upplägg med tydlig countdown till intervallerna, att de berättar vilken puls man ska ha typ och sånt. Så nära man kan komma ett ledarlett pass alltså. Vanlig video/film/musik gör att jag tappar kollen lite…

   Vi får luska mer!

 3. Tydliga upplägg, nedräkning av dödsintervallerna, uppskattad/önskvärd effekt och puls, passets utformning – ja allt detta ser du i TrainerRoad. Har bara cyklat kanske 10 timmar med det, men tycker verkligen det är bra! Nu finns dessutom application till telefon. Går dessutom att lägga in tex “Sufferfest” videos :)

  Vill också upp på cykeln igen, just nu står både den o trainern och dammar :/
  Keep it up :D

  1. Känder inte till TrainerRoad så tack för det tipset! *googlar spanar undersöker*

   Yes upp på cykeln med dig! Heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.