Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Allmänt om träningCykel

Armrave

Armrave

Vaknade med lätt träningsvärk i armarna. Störtlöjligt. Men lite skönt ändå att få them svaga pinnar att leva lite, eller hur? Vill förstås inte bygga några andra muskler än de inre, de som håller mina armar sådär fotogeniskt tonade och inte gör att jag faller över stems var gång jag tittar ner på min cykeldator. Alltså än så länge kör jag gym i grupp. Gym i grupp är bra för mig. Dels är musiken gladare än den som spelas i fitness-gymmet. Gårdagens instruktör överraskade till och med men hela två icke-mainstream-hitz, blev glad. Och dels så tilldelas man en temporär gymkompis som hejar på en och gör att en liksom inte riktigt törs fuska. Igår fick jag en extrabra gymkompis som ogillade precis samma övningar som jag – bland annat den där dryga där man lägger upp armbågarna och sen ska lyfta med underarmarna, är bara så helvetiskt obekväm. Legday- och balansövningarna är förstås roligast! Gillar även den dära repövningen där man står och gör vågor med tunga rep till musik. Gillar hur det spänner i magen då. Hamnar vi som kompisar nån gång igen så ska jag fråga henne om hon är sugen på att börja cykla. Jag tror att jag gör så att jag fortsätter med måndagscirkelgymmet/cirkelfysen även när jag drar igång den cykelspecifika styrketräningen enligt programmet jag fått hjälp med av min elitsatsande vän. Dels för cykelfotografernas skull och dels för att det är helt enkelt kul och alltså bra för mig.

Vilken gymövning gillar ni mest och minst?

↓ brutalt fin skiva förresten, ska springa skiten ur benen till den nån kväll snart

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

1 kommentar

  1. Benpress eller lårbenscurl, dom två absolut bästa övningarna som finns. Sämst är ju garanterat vilken axelövning som helst… boooring helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.