Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Katja om kärlekLivsstil

#myfababs

#myfababs

ABS-plast – lika beständigt som behändigt, såvitt som för hushålls- som industriprodukter! Läs mer här och glöm för guds skull inte lyssna på en av mina favvolåtar, när vi ändå pratar naturresurser.

eller:

Jag tar störst avstånd* från alla kampanjer som gång på gång på gång uppmuntrar kvinnor (för jo, 90 % av alla dem som deltar i såna kampanjer är kvinnor) att på Internet lägga ut halvnäck bilder på sig själva till allmän beskådan i syfte att bevisa (för vem då?) att man duger

duger duger duger

fast man…”

vilket ju självklart går ut på att spä på samhällets utseendefixering ännu mera.

Nu är det så att jag absolut inte skuldbelägger/dumförklarar nån som helst person som deltar i kampanjer som myfababs el vad den nu heter – jag förstår ju att det är med gott i tanke sånt görs. Jag blir bara så ledsen när jag ser mina sociala medier fyllas med nästintill ursäktande – i bästa fall förklarande! – texter där kvinnor, vars utseende jag inte ägnat en tanke åt annat än att de som personer utstrålar styrka och coolhet, förklarar att de ändå tycker om sig själva som de är fast de inte ser ut som idealet (?)

och jag vill bara skrika

NI ÄR BÄST SOM NI ÄR GE FAN ATT LÄGGA ER VÄRDEFULLA TID PÅ ATT YTTERLIGARE BEVISA ATT IDEALET ÄR DET SOM SÄTTER AGENDAN EFTERSOM VI TYDLIGEN MÅSTE KLÄ AV OSS OCH TÄNKA PÅ VÅRT YTTRE ÄNNU EN JÄVLA GÅNG SOM OM VI INTE GJORT DET NOG I VÅRA DAR

ehm så ungefär.

Puss!

Love you.

* och taggar därför förstås mitt inlägg med
hashtaggen så att sökningen leder
till en mysig kemisk formel istället för ännu en näck
kvinnokropp för sånt matas vi med minutligen ändå

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

5 kommentarer

    1. Great minds think alike :) Tack och lov är jag verkligen inte den enda som har skrivit om det problematiska i kampanjen! Tack för att du delade med dig av dina ord :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.