Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Alltså det är nåt speciellt med det hära crossandet vi ägnar oss åt nuförtiden. Det är så förbaskat kul att jag befinner mig i konstant uppspelt tillstånd! Är det inte tävling så är det någon utav träningsserietillfällen (som vårat grymma Helgmyset) som håller ens tankar igång.

Iförrgår körde vi tvättäkta teknikpass ute på Apalbyplanerna. Gunnar (den mest erfarna crossarn i vårt lilla crossgäng i Västerås) gjorde ett finfint upplägg som krävde knixighet, igångdrag samt en kevlarrumpa – så blött och kallt och lerigt blev det där bak efter första varvet! Som vanligt blev jag vassare och vassare för varje varv -men leran blev ju förstås också slirigare… Älskar teknikpass med folk som verkligen kan. Det är stor skillnad på att få höra “se till att få bra start” och att få för sig förklarat hur man praktiskt ska göra för att få en bra start – tänka på rätt växel, se till att få in pedalen rätt etc.

Och snart är det ju SM! I Göteborg också! Och cupavslutningen. Ful liten räv som jag är ligger jag inte ens sist i cupen. Det kommer bli så himla himla skoj och jag är faktiskt inte speciellt nervös.

Bara KONSTANT UPPSPELT.

Haha.

Och då tänker jag inte ens på alla tävlingar nästa år GMFG

Idag tar jag träningspaus och ägnar mig en annan ädel konstform istället. Berättar mer sen!

Och förresten – har ni också fått snö?

Så himla fint så länge man inte är ute och får eländet innanför kragen. Brr. Johan lovar dock att det torkar upp till lördagens Helgmyset. Ni glömmer väl förresten inte att komma? Fixar finfin kladdkaka och så kaffe förstås så huslig jag är. Kanske drar förbi Kompiscrossen på söndag, vore skoj att köra den banan.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

  1. Ingen snö i Götet i alla fall, men regnar gör det och temperaturen ska gå upp igen så det blir nog en lerig historia för er nästa helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.