Cykelkatten

Afterbike, afterglow

En damrumsselfie i en liten pittoresk bergsby
Italien äger rumsren selfie här hemma!
Typ.

Tjena!

Nu när jag kommit ut ur semesterdvalan (även om jag à la fader vår fortfarande mest vilar ifrån Internets om helgerna) så återupptar jag min klassiska veckokollen, ni vet så ni liksom har koll på mig och mina företaganden och att jag själv följer schemat. Skärpning Katj0 som min polare Larsa skulle ha sagt. Hur som, vi kör igen!

* Idag måndag är den klassiska sköljens dag. Tyvärr verkar vädergudarna riktat in sig på skölj med så förmodligen kommer det att bli en väldigt, väldigt blöt rullrunda ikväll. Nåväl. Bäst att vänja sig vid att komplettera kittet med regnjacka. Tur jag älskar min (ni ser, önsketänk önsketänk…)

* Imorgon tisdag är det dags för hatälskade intervaller. Fast jag har känt mig oroväckande stark de sista klubbpassen (förutom gårdagens bakisrull förstås) så vet jag att kommer att flyga av som en hatt i blåsten om jag inte sköter mina kort rätt. Eller okej, jag kommer att flyga av i fem av sex intervaller oavsett, men så vill jag ha det, för nästa gång så kanske jag flyger av i fyra av sex. Jag tänker ställa upp i Anundsloppet – gissa klass! – och jag bli köra nåt varv innan jag flyger av där med.

* På onsdag är det egentligen MTB som står på schemat men det blir kanske att jag får dra till Stockholm och hämta bilen från verkstan. Och bli av med några tusenlappar på köpet. Fanfanfan. Får trösta mig med lunchlöpning eller annat skojsigt för att hålla träningsnarkomanen i mig lugn. Vi glömmer onsdag så länge.

* På torsdag väntar nya äventyr med klubben. Vem vet, kanske försöker jag mig på tempo för första gången i mitt liv? I så fall vill jag ha sexiga täckta hjul på. Om AK läser detta så får han gärna låna ut nåt sjukt snabbt hjul till mig. Jag hoppas innerligt att tempo skiter sig. Så jag kan återgå till att vara den som inte kör tempo. Det vore nämligen förödande för min redan obefintliga ekonomi att börja kitta upp mig på tempoprylar…

* På fredag är det fredag och nåt riktigt cykelskoj, fast vad vet jag inte än? Kanske hinns det med lite MTB då? Kanske plockas det svamp med cykling skogs tur och retur? Kanske cyklas det på min nya stadscykel om jag hinner hitta en mig värdig i veckan?

och så lite privatliv och bloggande mittemellan.

Fy satan va vanlig jobb- och träningsvecka. Det är du och jag, rutin.

Ska ni göra nåt skoj i veckan? Puss.

 

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

9 kommentarer

 1. Vad hände med del två i Rapha Rising?

  När du nu nämner regnjacka: vilken använder du? Min northwave är utsliten visade det sig igår. Genomblöt på fem minuter, och ouppvärmd som jag var började jag frysa direkt. Bara att vända hem :(

  1. Det kommer! Jag skriver inte om det på bloggen men jag är så (ursäkta för uttrycket) nedsketen med jobb, möten & stuff nu att min hjärna enbart orkar med lättsamma inlägg just nu… Vill blogga mycket mer substantiellt du vet. Har dock förberett bilder & stuff så det kommer. Jag körde för Raphas vita herrvariant förut, den har dock blitt för stor så jag funderar på ny (Raphas är dock så bisarrt dyra!). Tycker Vaude har fina klassiska varianter. Castelli har fina med. Kolla Wiggle vet jag!

   1. Haha, gratulerar till att den blivit för stor :) Wiggle har jag fortfarande inte provat, håller mig oftast till CRC, Rose och BD. Rose har ju ett smidigt retursystem.
    Lycka till med jobbet! Vet känslan.

 2. Blir 2 crossfitpass, 2 spinningpass och ett pass med löpning denna veckan. Ev ett pass på gymmet också! Håller på och bygger upp kroppen inför nästa års klassiker så därför kör jag styrka även fast det är ganska tråkigt! Lycka till med din vecka.

 3. Veckans planer grusades redan i dag när jag ligger för ankare med nån magåkomma. Himla kul. Jag hade tänkt att köra på tempohojen i kväll, köra på tempohojen på onsdag…mtb på tisdag…äh jag hade tänkt att cykla.

  Jag måste få höja ett varningens finger för det här med sjukt aoerodynamiska cyklar. Det är lätt att trilla dit…alldeles för lätt. Men PROVA! Jag tror nämligen att du har en fallenhet för det;-)

  1. Magåkomma är förjävligt, enda trösten är att man brukar känna sig fräsch när det väl är över ;) Krya!

   Jaså du tror det… Hm… Börjar bli otäckt detta ;) Hihi

 4. Jag har en Pearl Izumi och en Gore. Izumin är verkligen lättvikt och står emot fem droppar och kanske några till. Gore är bättre ur regnsynpunkt, men inget att ha i ryggfickan. Man tenderar att se ut som Ringaren i Notre Dam……
  Krya på dig, Katja!

  1. Hehe jo, det brukar va så, nåt måste de göra avkall på när de krymper vikten… Tack tack förresten, men jag är frisk..? :P

 5. hmm, räknas köra bil genom Sverige (Riksgränsen-Torsby) som skoj? Annars ser det ut att bli lite regnträning här idag, tävling på torsdag. Regnjacka tycker jag min Mavic Infinity H2O fungerar väldigt bra de få gångerna jag använder den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.