Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Dags för manikyr, undrar dom?

Koppla ner, säger dom. Logga ut, skriver dom. Koppla av, mässar dom.

Vet ni – det är inga problem i dessa gula och rosa tider!

Eftersom jag jobbar denna vecka ut så hinner jag förstås inte se livesändningarna, vare sig från Touren eller Girot. Alltså förvandlas samtliga sociala medier jag är med i till potentiella spoilerbomber. För alla ska ju sitta och rapportera och diskutera och meddela! Inte minst de officiella kanalerna är ursnabba med att spoila järnet ur varenda racekilometer! (tänk förresten om våra svenska tävlingar var lika välbevakade, där är förresten Team Crescent Dare grymma på att rapportera)

Det finns de som säger att ett race är alldeles lika roligt när man vet vem som vinner för det händer ju så mycket under loppet. Eh jo kanske under etapp som Tourens andra då det var typ utbrytningar och krascher och bergsjakter och attacker hela tiden. Men likt förbannat så avslutas nästan varje etapp med en spurt eller annat avgörande (såvitt inte Vos är med i bilden förstås, om det är Giro Rosa vi snackar) och då är det liksom rätt så tråkigt att i förväg veta att jahepp, det blir typ Kittel igen.

Jag vill med andra ord inte veta vem som vann!

Och alltså håller jag mig hemskt mycket borta från allt som cykelmedier heter. Det kliar förstås i fingrarna. Men man kan alltid bildgoogla ledsna sötvalpar istället.

Eller varför inte recept på hur man orkar intervaller när det är sådär saharavarmt ute i betongstaden?

Taggar inför kvällens repris, må spoilergudarna förbarma sig över mig tills dess.

Är ni också spoilerkänsliga?

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.