Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Touren i all ära – och den startar förresten inte förrän om imorgon – men idag börjar det kanske allra största racet för representanter av mitt kön – nämligen Giro Rosa. Från Sverige kör en av Sveriges kanske… nej, Sveriges mest framgångsrika idrottare just nu Emma Johansson (Orica-AIS), Sara Mustonen (Giant-Shimano) och min ständiga girl crush (fast det berättar inte vi för nån) Emilia Fahlin (Wiggle Honda). Tryck på länkarna för att följa cyklisterna på Twitter.

Det är egentligen heldumt att tävlingen går samtidigt som Touren startar och tourenhysterin är som störst. Missförstå mig rätt – jag älskar verkligen Touren från hela mitt hjärta, det är ju The Cykeltävling – men det säger ju sig självt att damernas lopp får bra färre gluttare under tiden kampen om det gula guldet snor all uppmärksamhet, medialt och kommersiellt.

Men jag vill ju se damerna köra! Jag älskar manliga cyklister och jag lär mig mycket av att se dem köra – men igenkänningsfaktorn är banne mig väldigt låg. Som nybörjande tävlingscyklist vill jag liksom suga i mig allt jag kan gällande taktik, teknik, spel… Fan, plus att det är sjukt kul också. Wtf egentligen, ska jag ens behöva rättfärdiga min önskan att se annat än herrumpor i tv?

Vad tror ni svaret blir?

Nu är det så att problemet är löst genom att Girot kommer att sändas live på Raisports hemsida. För fler updates info och annat – följ Giro Rosa på Facebook och Twitter.

För att avsluta på den glada noten (yey) så sänder i alla fall SVT från kortbane-SM idag. Damerna kör 12:55 och herrarna 14:35. Läs mer hos bäste Öijer och här på SVT.

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.