Cykelkatten

Afterbike, afterglow

Livsstil

Dryckesvanan

Hej.

Hur dricker ni er återhämtningsdryck?

Jag föredrar att göra det ur vinglas, med ett par bitar is i. Och en näve goda frön eller nötter till. Små medel – men bra mycket trevligare och godare än att trycka i sig gainomaxen direkt ur den smått själlösa förpackningen.

Fast alltså, det funkar enbart när man avslutar rundan hemma. Ute på tävling får man finna sig i plastvinglas och inga som helst isbitar om det inte rör sig om cyclocrosstävling förstås.

Puss!

Dela detta inlägg

Tävlings- och äventyrscyklist, ingenjör, kreatör, skribent och mamma. Hjärnan och hjärtat bakom CYKELKATTEN.CC - den värsta bästa bloggen om cykel, liv och kärlek sedan 2012. Gillar att cykla fort och snyggt på landsväg och i skog, cykelkultur, sina vänner och fantastisk musik. Och att få fler att finna och ta hand om sin inre cyklist. Tack för att du cyklar, läser och delar min passion.

3 kommentarer

 1. Hejdu!

  Såg inlägget och blev lite nyfiken på valet av just gainomax. Personligen har jag alltid hållt mig borta från dessa färdiga drycker, då dem innehåller väldigt mycket socker (mer än 33cl cola!). MEN, jag har aldrig sysslat med högintensiv träning under längre perioder (3+ timmar).

  Varför väljer du just gainomax som “återhämtningsdryck”?

  Mitt tankesätt har alltid varit likt det som finns i denna artikel:
  http://fitnessguru.se/35865-gainomax-nej-tack

  Där jag hellre blandar protein (vassle) och löst maltodextrin för att både ta in protein och snabba kolhydrater i annan form än socker. Dessutom är det ofta billigare, och “päronsplitt” proteinet smakar himmelskt!

  Nyfiken nyfiken, klankar verkligen inte ner på dina vanor med tanke på dina prestationer! :)

  1. Hej hej! Ärligt talat så skrev jag Gainomax som random grej, alltså typ som att skriva “thermos” fast man kör Clas Ohlssons egen variant på värmeflaska ;) Det är faktiskt väldigt sällan som jag dricker just Gainomax. För det mesta blandar jag sojamjöl (eko för samvetets skull) med typ apelsinjos och häller i mig… Eller kör kvarg. Håller med dig om päronsmaken på proteinet! På Lidl finns faktiskt päronsmakande protein som smakar just glass! Tack för dina tips iaf. Ska läsa artikeln.

 2. Haha, jaha! Då förstår jag :D
  Sojamjöl och apelsinjuice lät inte helt fel!
  Tack för tipset, ska definitivt kolla in on lidl har det här också.
  Lycka till och hoppas ni får de grymt bra i Italien :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.